L’L2 de Metro de Barcelona tindrà dues estacions fora de servei aquest cap de setmana, els dies 15 i 16 de juny, per obres de manteniment. Es tracta de les estacions de Bac de Roda i Sant Martí, per la qual cosa el servei quedarà interromput entre les estacions de Clot i La Pau o, dit d’una altra manera, l’L2 funcionarà en dos trams, un entre Paral·lel i Clot i un altre entre La Pau i Badalona | Pompeu Fabra. Així ho ha informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) aquest dimarts, que ha assenyalat que hi haurà un servei de bus llançadora per unir les estacions de Clot i La Pau amb parada a Bac de Roda i Sant Martí.

tll l2 metro foto tmb
Esquema del tall de l'L2 per als dies 15 i 16 de juny / Foto: TMB

Aquesta intervenció, ha assenyalat TMB, és totalment necessària per al manteniment del bon funcionament de l’L2 i no alterarà les freqüències de pas, que seran les mateixes que qualsevol altre cap de setmana a l’L2 en els trams no afectats. Això sí, entre l’inici del servei del dissabte 15 de juny, a les 5 de la matinada, i fins a les 5 de la matinada del dilluns 17 de juny, estaran fora de servei les estacions de Bac de Roda i Sant Martí per poder dur a terme una intervenció de manteniment en aquest tram que requereix més temps del que permet l’horari en el qual el metro no està operatiu.

Servei llançadora de bus

Per cobrir els desplaçaments en el tram afectat, TMB habilitarà un servei d’autobusos llançadora que cobrirà el tram entre les estacions de Clot i La Pau, durant tot l’horari de dissabte i fins a la normalització de la línia el dilluns 17 de juny. El servei es cobrirà amb 10 autobusos llançadora amb freqüències de 3 minuts i amb una capacitat d’absorció que cobrirà els nivells d’ocupació registrats normalment en aquest tram durant els caps de setmana.

En direcció La Pau, el servei circularà per l’avinguda Meridiana, el carrer València, el carrer Espronceda i encararà la rambla Guipúscoa fins a l’estació de La Pau, amb parada a rambla Guipúscoa/Bac de Roda (estació de Bac de Roda) i a rambla Guipúscoa/Cantàbria (estació de Sant Martí). En direcció Clot, els busos llançadora circularan per rambla Guipúscoa, realitzant les mateixes parades en sentit ascendent i arribant a la cruïlla del carrer Aragó/avinguda Meridiana, on se situa l’accés a l’estació de Clot.

Afectacions pel perllongament d’FGC entre Plaça d’Espanya i Gràcia

Aquest tall se suma a les afectacions previstes a l'entorn de la plaça Espanya pel perllongament de les línies Llobregat-Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) entre les estacions de Plaça d’Espanya i Gràcia, en concret en trams de la Gran Via de les Corts Catalanes i del carrer Llançà, en el marc dels treballs preparatoris per a la construcció del pou d’atac de la tuneladora. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!