El perllongament de les línies Llobregat-Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) entre les estacions de Plaça d’Espanya i Gràcia comportaran a partir d’aquest dilluns mateix noves afectacions al trànsit, en concret en trams de la Gran Via de les Corts Catalanes i del carrer Llançà, en el marc dels treballs preparatoris per a la construcció del pou d’atac de la tuneladora. Segons ha informat el Departament de Territori, aquestes tasques comportaran afectacions al tram de la Gran Via entre la plaça Espanya i el carrer de Vilamarí, i al carrer de Llançà entre la Gran Via i l’avinguda Paral·lel, d’aquesta nit de dilluns fins al 14 de juliol vinent. Els treballs es faran en dues fases.

Primera fase: Fins al 25 de juny:

  • Els treballs previs per a la construcció del pou d’atac de la tuneladora en el costat mar de la Gran Via comportaran l’ocupació del carril de circulació del lateral mar entre la plaça Espanya i el carrer de Vilamarí.
  • Es modificarà el punt d’accés a l’aparcament de l’edifici de l’ONCE –s’efectuarà directament des del tronc central o des del carrer de Vilamarí, en lloc de fer-ho pel lateral.
  • Es modificarà algun itinerari de vianants en aquest entorn.
  • Es trasllada la parada de les línies d’autobús 13, 91 i H16

Segona fase: Entre la nit del 25 de juny i el 14 de juliol:

  • Els treballs previs per a la construcció del pou d’atac de la tuneladora en la cruïlla costat mar del carrer de Llançà amb Gran Via comportarà l’ocupació de la cruïlla i de part de la calçada d’aquest carrer.
  • El carrer de Llançà es tancarà a la circulació des de l’avinguda del Paral·lel i es desviarà els vehicles pel carrer de Sepúlveda.
  • S’ocuparà el carril de circulació esquerra adjacent a la mitjana en el costat muntanya de la Gran Via, des de la sortida del túnel de plaça d’Espanya fins passat el carrer de Vilamarí.
  • Es tallarà el carril bici del carrer Llançà des de l’avinguda Paral·lel i es desviarà el trànsit de bicicletes pel carril bici existent al carrer de Vilamarí.
  • En paral·lel, l’execució de tasques de desviament de serveis a l’entorn de plaça Espanya podrà comportar la reducció d’un carril de circulació per sentit, en l’entroncament amb l’avinguda de Maria Cristina, des del 25 de juny i fins a finals de juliol.

Tots aquests treballs corresponen a l’obra civil per a la connexió de les línies d’FGC Llobregat-Anoia i Vallès, que inclou la construcció d’un túnel mitjançant tuneladora, de 4 quilòmetres de longitud, i tres noves estacions: Hospital Clínic, Francesc Macià i Gràcia. Addicionalment, es remodelaran les estacions actuals de Plaça Espanya i de Gràcia.


Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!