Els Mossos d’Esquadra han desmantellat una festa il·legal la nit d’aquest dijous a divendres al local Latin Palace, a la zona del Port Olímpic de Barcelona.

Al voltant de les dotze de la nit, i després de rebre l’avís per part d’un testimoni, els Mossos d’Esquadra, amb agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i agents de Seguretat Ciutadana de Ciutat Vella, han accedit al local i han desmuntat la festa i han denunciat un total de 43 persones que estaven a l’interior, en actitud festiva i sense respectar les mesures de seguretat contra la propagació de la covid-19.

Durant la intervenció també s'han denunciat sis persones per tinença de drogues. Cal recordar que el Govern de la Generalitat de Catalunya manté clausurats els locals d’oci, com pubs i discoteques, com a part del paquet de mesures per lluitar contra la pandèmia del coronavirus. 

Mig centenar de persones de festa

Agents de paisà van confirmar les informacions i van activar equips d’ordre públic per entrar a la discoteca. Quan els agents de l’ARRO van accedir al local van trobar que, tot i que el local des de l’exterior semblava tancat al públic, hi havia una festa en marxa amb mig centenar de persones. 

Mossos LatinPalace

Imatge de l'interior del local intervingut pels Mossos aquesta nit a Barcelona / CME

La barra estava en marxa, hi havia la música posada i les persones que hi havia a l’interior estaven ballant, sense mantenir la distància de seguretat i sense mascaretes, segons han informat els Mossos d’Esquadra aquest matí de divendres. 

En total 43 persones van ser denunciades per no complir les mesures anticovid i sis més també van ser denunciades pels Mossos per tinença de droga. Els agents també van confiscar diverses bossetes amb droga que hi havia sobre les taules de la zona de bar i pista de la coneguda discoteca de la zona del Port Olímpic de Barcelona.

Quan es va tenir el local assegurat, els Mossos d’Esquadra van activar també Guàrdia Urbana, que va denunciar els responsables del local per diversos incompliments de la normativa administrativa. Es va detectar que s’havia deixat fumar, que no hi havia els extintors amb la revisió passada i altres suposades infraccions.

Dispositiu Orís dels Mossos d'Esquadra

El desmantellament d’aquesta festa s’emmarca, segons la policia catalana, en l’operatiu que està en marxa sota el nom d’Orís i que serveix per vigilar el compliment de les mesures aplicades pel Govern català per evitar la propagació del coronavirus.

L’actuació dels Mossos arriba després que la setmana passada, durant el cap de setmane, es filtressin vídeos de locals del front marítim de Barcelona operessin com discoteques aprofitant-se de les llicències de bar o restaurant. Els locals tenen doble llicència, de restaurant i de discoteca, per la qual cosa poden estar oberts coma restaurants fins a les 00.30 hores sense incomplir les actuals restriccions per la covid, tal com va avançar Ser Catalunya.