Daniel Sirera ha obert la porta a pactar amb Xavier Trias i Jaume Collboni a Barcelona, després de les eleccions municipals. En una entrevista d'aquest dissabte amb Efe, el candidat del PP no ha descartat un acord ni amb el PSC ni amb Junts — sempre que facin un gir a les seves polítiques i acceptin les condicions dels populars. Això sí, ha rebutjat qualsevol pacte postelectoral tant amb l'alcaldessa Ada Colau com amb el republicà Ernest Maragall.

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

📝 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista


Si l'aritmètica electoral converteix els populars en factor decisiu per a la investidura del futur alcalde, Sirera ha deixat la porta oberta a un possible acord amb Trias i Collboni. És veritat que està "segur" que ambdós "preferirien governar amb ERC" abans que amb el PP, però també ha advertit que el seu objectiu és "doblar" la seva representació — de dos a quatre regidors, cosa que podria donar-los la clau de la governabilitat. Sobre el candidat socialista, ha dit que "haurà de fer un acte de contrició, un propòsit d'esmena" a l'orientació de les seves polítiques. Per què? Perquè és "corresponsable directe del que està passant a la ciutat de Barcelona, és responsable de la seguretat a la ciutat més insegura d'Espanya". "Si Collboni està disposat a dir que s'ha equivocat, si vol fer les coses de manera diferent, en podem parlar", ha afirmat.

La condició de Sirera a Trias

D'altra banda, el popular també ha parlat sobre el candidat de Junts i ha dit que està disposat a "parlar" amb ell. La condició? Que Trias "renunciï a l'independentisme i a posar Barcelona al servei d'una Catalunya independent". "Però si ve a fer el que va fer quan va ser alcalde, que va ser un mal alcalde, o si ve a posar la ciutat al servei de la causa independentista, que no compti amb mi", ha avisat. És en aquest context que també ha criticat que el perfil propi que busca Trias per intentar atraure votants moderats és només una estratègia per "dissimular que el seu cap de campanya és Carles Puigdemont".

La realitat és que Sirera té ben clar que Collboni "pot arribar a pactar amb ERC per ser alcalde i es pot reeditar un tripartit" a la ciutat. "Em preocupa que tant Collboni com Trias contemplen com a opció per a Barcelona els independentistes", ha dit sobre els republicans - alhora que ha assegurat que la capital catalana pateix "una doble inseguretat": "La inseguretat ciutadana i la inseguretat jurídica provocada pel procés". 

Sirera vol ser alcalde

El candidat del PP encara no té decidit qui serà el seu número dos, tot i que sí que ha remarcat que ha de ser "algú a qui no li agradi gaire conciliar". "Barcelona necessita un alcalde de poble, regidors de poble, gent que des que surt al matí fins que torna a la nit es dediqui a escoltar i parlar amb la gent, que no tingui hora per tornar a casa", ha etzibat. L'altra cosa clara que té és que l'objectiu és "arribar a quatre regidors", però que la meta a llarg termini és arribar a ser alcalde de la ciutat: "No és inviable. (...) El meu objectiu no són aquestes eleccions, sinó les següents. D'aquí a quatre anys aspiro a estar en condicions a poder ser alcalde. Res no és impossible".

Sobre les eleccions municipals del maig, Sirera ha detectat una "transferència de vot del PSC" al PP — de votants descontents amb la política d'aliances dels socialistes. Així mateix, espera rebre el suport de votants de Ciutadans i Valents perquè "no entraran a l'ajuntament" i ell està "disposat a representar" les dues formacions. Finalment, ha avançat que preveu comptar amb la presència d'Alberto Núñez Feijóo en un acte de campanya.