Tot sembla indicar que la vaga d'autobusos de Barcelona seguirà endavant per les Festes de la Mercè 2022, després que la mediació entre els treballadors i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) no hagin tingut fruits. Per aquest dijous 22 de setembre hi ha programada una aturada de 24 hores. D'acord amb el que hi ha programat, les aturades seguiran de manera parcial entre el 23 i el 30 de setembre, tot just quan la capital catalana celebra les multitudinàries festes de la Mercè. Per fer front a les afectacions a causa de la vaga en un dia en el qual s'espera tanta afluència, el Departament de treball ha decretat els serveis mínims del 33%. D'altra banda, aquests són els serveis estipulats per a la resta de jornades de vaga: 

 • Aturada de 24 hores del 22 de setembre: 
  • Entre les 6:30 i les 9:30 hores: serveis mínims del 40% 
  • La resta de la jornada: serveis mínims del 20%
 • Aturades parcials els dies 23, 27, 28 i 30 de setembre: 
  • Serveis mínims del 20% 
 • Aturades parcials els dies 24, 25 i 26 de setembre (festes de la Mercè) 
  • Serveis mínims del 33%

Reforços en el transport públic de Barcelona per fer front a la vaga

Tot i la vaga de conductors, la xarxa de transport públic de l'àrea de Barcelona ha anunciat que ampliarà el seu servei amb motiu de les festes de la Mercè. El metro funcionarà sense interrupció les nits del divendres 23, dissabte 24 i diumenge 25, i a més es reforçaran les freqüències en algunes franges horàries. Pel que fa als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), les línies L6, L7, L8 i L12 oferiran servei ininterromput les nits del 23, 24 i 25 de setembre. La nit del dilluns 26 de setembre, quan se celebrarà el Piromusical de la Mercè, s'incrementarà la freqüència de l'L8. El Tram també donarà servei continuat des de les 5.00 hores del divendres 23 fins a les 00.00 hores del dilluns 26 a les línies T2, T3, T4 i T5. En el cas del Nitbus, s'incrementarà el nombre de vehicles en alguns punts i franges horàries de la nit. Els serveis regionals mantindran l'oferta habitual, però s'incrementarà la capacitat dels trens.

Vaga per renegociar el conveni col·lectiu

El comitè d'empresa de TMB ha convocat aquesta protesta durant les festes de Barcelona amb l'objectiu de forçar a l'empresa en la negociació del conveni col·lectiu. Segons els sindicats convocants -CGT, SIT, ACTUB, CCOO i UGT-, la taula que negocia des de fa mesos el nou conveni col·lectiu d'autobusos de TMB no ha avançat. L'intent de mediació entre TMB i els treballadors de la xarxa d'autobusos va acabar el passat dimarts sense acord. Des de la UGT es va denunciar la manca de propostes amb les quals s'havia presentat a la negociació TMB, a qui, entre d'altres, demanen un increment salarial lligat a l'IPC. "Atesa l'actitud numantina de TMB, des del Comitè de Vaga s'ha decidit mantenir la convocatòria de vaga", ha sentenciat el sindicat. 

TMB ho titlla de "vaga innecessària" 

Per la seva banda, TMB va reiterar aquest dimecres que consideren que l'aturada dels treballadors de la xarxa de busos és "innecessària". En un comunicat, van lamentar que els sindicats "han tancat la porta al diàleg, sense valorar les propostes de la companyia i reiterant les seves demandes maximalistes, malgrat l’advertiment que aquestes exigències suposen una vulneració de la Llei de pressupostos generals de l'Estat que estableix un increment salarial màxim per a les empreses públiques del 2% aquest any".