Un any més, a finals de setembre, arriba la Mercè 2023 a Barcelona per omplir la ciutat de música, tradició i activitats culturals de tota mena durant els propers 22, 23, 24 i 25 de setembre. És per això que aquí teniu el programa de les millors activitats de la Mercè 2023.

🎉 La Mercè 2023: programa, concerts, focs artificials i molt més de la festa major de Barcelona
 

👩‍👦‍👦 Les 5 millors activitats infantils de la Mercè 2023: Això és el que pots fer amb els nens

 

En una nova i reforçada edició de la Festa Major de Barcelona,  l'ambiciosa programació d'enguany pretén portar als carrers de la ciutat comtal concerts, balls, castellers, projeccions de cinema, espectacles pirotècnics o la tradicional cavalcada s'encarregaran de convertir molts dels racons més emblemàtics de la capital catalana en espais plens de talent —local i internacional—, innovació, art i diversitat.

A més, la ciutat convidada de la festa major, Kíiv, oferirà actuacions amb propostes ucraïneses a càrrec de DakhaBrakha, Maryana Klochko, Daria Kolomiec, Poly Chain i Alyona Alyona. Entre els moments emotius de la festa major de Barcelona també hi haurà l’entrega del regal de la ciutat de Kíiv a Barcelona: dos gegants. Les dues figures que representen els prínceps de Kíiv, Olga i Volodymyr, s’han construït expressament en els últims mesos a Catalunya i que seran presentats just a l’inici de les festes, la tarda del divendres 22, quan l’alcalde de Kíiv, Vitali Klichkó, en farà entrega oficial a l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni.

Activitats per la Mercè 2023: castells, pregó i cultura popular

La Festa Major de Barcelona, la Mercè 2023 començarà el divendres 22 de setembre al voltant de les 17 h amb el tradicional repic de campanes de la Basilica de Santa Maria del Pi. El seguirà el pregó de la Mercè 2023 d'enguany des del Saló de Cent a les 19 h, del qual serà responsable l'escriptora marroquina Najat el Hachmi. Quant a la cultura popular des d'una mirada també tradicional, tornen els Gegants de la Ciutat, l'Àliga, el Bou i la resta de personatges de l'imaginari festiu de Barcelona. També, hi haurà castellers durant el cap de setmana a la plaça de Sant Jaume:

  • El dissabte 23, hi haurà la diada castellera històrica de colles convidades amb els Castellers de Barcelona, els Minyons de Terrassa i la Joves Xiquets de Valls.
  • El diumenge 24 de setembre, diada de la Mercè, la diada de les colles locals amb les vuit agrupacions de Barcelona.

Arts al carrer i a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm per la Mercè 2023

Les arts de carrer tindran també força presència en aquesta Mercè 2023. Les companyies locals, però també d'internacionals, dedicades a disciplines com la dansa, el circ i d'altres més innovadores ocuparan els parcs de l'Estació del Nord, de la Trinitat i de Joan Miró, així com indrets tan representatius de la ciutat com el Castell de Montjuïc o l'Antiga Fàbrica Estrella Damm. Repassem alguns dels actes que serviran d'aparador de les arts escèniques més destacats del programa d'enguany:

  • A l'edició d'aquest any, el MAC deixa el Parc de la Ciutadella per traslladar-se a una nova ubicació: el Parc de l'Estació del Nord, així com la superilla de Consell de Cent. Al passeig dels Til·lers del Parc de la Ciutadella hi haurà una altra novetat: la Fira Terra i Gust, una iniciativa amb parades dedicades a l'alimentació sostenible.
  • Al cabaret del Castell de Montjuïc es reuniran diverses companyies de circ ucraïneses que han hagut de deixar el seu país per la guerra. L'espectacle tindrà lloc al migdia i tarda dels dies 23, 24 i 25.

  • Estrella Damm celebrarà les festes de la Mercè 2023 amb concerts de Boye, Ginestà, Zoo i Vicco el divendres 22 de setembre a partir de les 21 hores a la platja del Bogatell de Barcelona, ​​el primer dia de les festes

  • A l'Antiga Fàbrica Estrella Damm (BAM) es podrà escoltar, el diumenge 24, Remei de ca la Fresca a les 14 h, Aiko, El Grupo a les 15.20 h, Adelaida a les 16.50 h, Lafrancesssa a les 18.10 h, Nerve Agent a les 19.30 h i Bad Legs a les 20.35 h.

⭐ BOYE, Ginestà, ZOO i Vicco, protagonistes dels concerts de La Mercè d'Estrella Damm
 

Piromusical 2023: focs artificials per la Mercè a Barcelona

Com cada any, les festes viuran la cloenda a l'avinguda Reina Maria Cristina amb el Piromusical, la banda sonora del qual la posarà el Sónar per culminar les celebracions del seu 30è aniversari. A més, aquest any, es veurà un espectacle de drones a l'espigó del Gas de la platja de la Barceloneta el diumenge 24 de setembre (dia de la festivitat), en el marc del XXIV Festival Pirotècnic Internacional de la Mercè.

🎇 Espectacle de drons a La Mercè 2023: horari i on veure'l
 

Les millors activitats de la Mercè 2023 fora del programa habitual

A banda de les activitats de sempre, la programació d'aquesta edició portarà algunes activitats a la ciutat de Barcelona que no deixaran a ningú indiferent. Destaca l’espectacle ‘Mil veus per a Víctor Jara’, un concert de commemoració dels 50 anys del cop d’estat a Xile que combinarà texts amb cançons de mans de joves artistes catalanes i xilenes. També destaquen altres propostes com Pongo d’Angola, Ile de Puerto Rico o Bala Desejo de Brasil i iniciatives més locals com Rumba All Stars, Anna Colom amb Ángeles Toledano o Marina Herlop.

🖼️ Portes obertes la Mercè 2023: quins llocs es poden visitar gratis?
 

Altres noms propis de la música de la Mercè seran la Banda Municipal de Barcelona, l’Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya o Vozes, el projecte de cors i orquestres simfòniques infantils i juvenils per a la integració i la cohesió social, que enguany col·labora amb la cantant i saxofonista Eva Fernández per retre tribut a Wayne Shorter