El líder del PSC a Barcelona i fins aquest dilluns tinent d'alcalde d'Empresa, Jaume Collboni, ha assegurat que el posicionament dels socialistes davant dels Pressupostos municipals de 2018 "efectivament canviarà" després de la seva sortida del govern que lidera Ada Colau.

"Quan un passa a l'oposició pot demanar o exigir continguts pressupostaris que, per una qüestió solidària, quan estàs al govern no fas", ha relatat aquest dimarts en una entrevista a la Cadena Ser.

Collboni ha recordat que la consulta interna de BComú sobre la continuïtat del pacte al consistori va rebre un 45% de vots "sobretot de l'entorn d'ICV i Podemos" a favor de mantenir-lo, perquè trencar-lo suposava supeditar la governabilitat de la ciutat a la política catalana i al procés independentista, ha afirmat.

Ha relacionat la ruptura entre BComú i PSC amb un suposat acostament dels comuns a l'independentisme i a "una jugada més pensada en pactar amb Junqueras (ERC) després del 21 de desembre que amb res que tingui a veure amb la ciutat". "Puc deduir que hi ha un canvi, un gir, per preparar un pacte amb ERC. Si no, no té cap altra explicació", ha augurat.