Una vegada més, la manca de suports de l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau s’ha fet evident en el ple municipal. L’equip de govern s’ha vist obligat a retirar de l’ordre del dia el punt que feia referència al contracte de municipal de neteja després que ahir el PDeCAT demanés més temps per negociar.

El contracte, que hauria d'entrar en vigor l'1 de novembre, té un pressupost de licitació de 307 milions anuals --més del 10% del pressupost municipal--, per la qual cosa es tracta del contracte més gran de l'Ajuntament.

En la Comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat d'aquest abril, els grups de l'oposició ja van ajornar fins al ple posicionar-se sobre el nou contracte, i aquest dijous el PDeCAT va instar el Govern municipal a retirar l'ordre del dia i ajornar la votació dos mesos per negociar.

La regidora d’aquest grup Francina Vila, va manifestar que el contracte de neteja “necessita assolir consensos amplis i el màxim suport” perquè és el contracte “més important” de l’Ajuntament, suposa un 10% del pressupost del Consistori.