L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (Barcelona en Comú), no ha descartat presentar-se per tercera vegada a les eleccions municipals -previstes per al 2023- i accedir a un nou mandat en cas de victòria, tot i que fins ara sempre havia mantingut que només comptava a exercir com a alcaldessa durant dos mandats.

Segons declaracions en una entrevista a ‘El País’, Colau ha assegurat que tot i que era favorable a mantenir el poder durant vuit anys, s’ha agafat a la situació “excepcional” per pensar ara a tornar a presentar-se a les eleccions. “Teníem una sèrie de projectes que han costat d’arrencar perquè hem viscut el procés, un atemptat a la Rambla i ara la pandèmia”, ha assegurat, per afegir que “no descarto, si fos necessari, acompanyar un tercer mandat perquè la importància del compromís és que es pugui materialitzar el programa de transformació de Barcelona cap a una ciutat més sostenible, justa, democràtica i líder en innovació social”.

Amb aquestes declaracions, Colau es retracta del seu posicionament de fa un any, quan havia assegurat que estava “pràcticament segura” que no tornaria a presentar-se a unes eleccions.

No desitjava els vots de Manuel Valls

En la mateixa entrevista, Colau també ha assegurat que no desitjava els vots de Manuel Valls, que li van permetre desbancar el guanyador de les eleccions municipals del 2019, Ernest Maragall (ERC) però que en tot cas no es penedeix “d'haver defensat legítimament la meva aspiració com a formació política”. “Teníem el dret a aspirar a l'alcaldia perquè el projecte de transformació de Barcelona no sigui una anècdota en els llibres d'història, sinó una constatació que es podia fer política de manera diferent”, ha afegit.

A més, l’alcaldessa ha negat que ni ella ni el seu partit mai hagin estat “antituristes” sinó que el seu programa de govern era “salvar l’economia de la ciutat, en clar perill per l’excessiva dependència del turisme”, perquè, a parer seu, “no era realista pensar que només fent promoció el turisme seria la gallina dels ous d’or per sempre”.

Finalment, Colau ha considerat que en l’actual situació, amb la segona onada de la pandèmia, cal que “totes les administracions públiques remem juntes perquè estem en una emergència sanitària”. “La ciutadania no entén quan es posen per davant interessos partidistes o confrontacions com la que està liderant el Govern de Madrid”, ha insistit.

 

Imatge principal: L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau / ACN

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat