L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, confia en el Ministeri de Foment per solucionar el conflicte amb els taxistes, que fan vaga des de dimecres passat. A més, els taxistes de Barcelona, que es mantenen en vaga indefinida des de divendres per la tarda, han amenaçat amb tallar la frontera​ si no prosperen les negociacions amb el Ministeri de Foment en el conflicte per les llicències VTC.

Les protestes han obligat al departament de José Luís Ábalos a convocar una reunió amb les principals federacions del taxi i VTC aquest dilluns. Els taxistes reclamen a Foment que els garanteixi que el pròxim Consell de Ministres aprovarà un decret que posi fre a les noves llicències VTC. L'alcaldessa espera molt d'aquesta trobada ja que considera que "ells tenen a les seves mans impulsar una modificació". "Només el Consell de Ministres pot fer alguna cosa per regular les llicències", ha matisat Colau. 

Ada Colau ha recordat que les llicències no són competència dels ajuntaments, i tot i no dir explícitament si està a favor o en contra de Cabify i Uber, sí que ha indicat que "està en contra de la competència deslleial". D'aquesta manera, ha dit que "entén la indignació dels taxistes" perquè "aquestes plataformes aprofiten escletxes legals per fer servir llicències que no paguen impostos".

A més a més, la batlle ha subratllat que les llicències VTC també suposen un problema ambiental: "No podem permetre que cada vegada hi hagi més cotxes que circulen incomplint una normativa que si compleixen els taxis". Per tots aquests motius ha admès que "potser sí que té part de sentit que una part de les competències es traspassin a la Generalitat".