L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, serà la gran absent de les festes de la Mercè de Barcelona d'aquest any. L'alcaldessa barcelonina marxarà el pròxim dilluns a Nova York per assistir a la cimera mundial del clima que se celebrarà la setmana vinent a la seu de l'ONU.

Segons ha avançat Betevé, Colau serà a Nova York dilluns 23 i dimarts 24, acompanyada de la tinent d'alcalde socialista Laia Bonet, responsable de Medi Ambient de l'Ajuntament. El primer dels dos dies estaran presents a una trobada amb diversos caps d'estat i de govern de diferents països i l'endemà l'alcaldessa presidirà una cimera de grans ciutats contra el canvi climàtic.

La baixa de Colau a la Mercè per assistir a l'ONU és vista des de l'Ajuntament com un premi a la ciutat per les polítiques de Barcelona en la lluita contra la contaminació i el canvi climàtic.

Un alcalde socialista per la Mercè

Amb la baixa de Colau, Barcelona tornarà a tenir un alcalde socialista durant les festes de la Mercè. En aquesta ocasió l'encarregat serà Jaume Collboni i serà alcalde de manera accidental només durant uns dies. En aquest temps, el líder socialista serà l'encarregat de presidir el seguici popular que recorre els carrers de la capital catalana des de la basílica de la Mercè fins a l'ajuntament de Barcelona, una de les activitats per excel·lència de les festes de la Mercè que acostuma a comptar amb l'alcalde de Barcelona i el president de la Generalitat.