L’Ajuntament de Barcelona ha adjudicat a l’agència de viatges Snow Travel la gestió per buscar allotjaments a persones desnonades o en risc d’exclusió social, a través d’un contracte de 5,3 milions d’euros amb una durada de 14 mesos, prorrogable a 14 mesos més. El contracte va entrar en vigor l'1 de gener i s'allargarà fins al 28 de febrer del 2018, amb possibilitat de pròrroga fins a l'abril del 2019 per 5'3 milions addicionals. Cal recordar que, segons les últimes dades, cada dia hi ha 28 desnonaments a l'àrea de Barcelona.

Aquest acord, que es va incloure al despatx d'ofici del ple del passat 27 de gener, un punt informatiu que no se sotmet a votació dels grups, ha generat la resposta d’Esquerra Republicana de Catalunya, que ha exigit explicacions.

Per al president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament, Alfred Bosch, es fa necessari que el govern de la ciutat "doni explicacions d'un cas que planteja molts interrogants", ja que no entén que s’hagi “externalitzat” un servei com aquest. Per això, ERC ha anunciat la intenció de portar aquesta qüestió al ple municipal del 24 de febrer, amb l’objectiu que el govern bipartit de BComú i PSC “doni tota la informació”.

Snow Travel és una agència que forma part del grup turístic AVASA, un dels més importants a l'Estat espanyol. Entre les seves ofertes actuals s’inclouen viatges a Disneyland Paris, sortides d’esquí per a Setmana Santa i creuers de cara a l’estiu.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat