En la cerimònia de benedicció i encesa de l’estel que corona la Torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família de dimecres es va trobar a faltar la presència de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, com a primera autoritat de la ciutat en un acte de ressò internacional. Amb tot, malgrat la seva absència, aquest dijous, l’alcaldessa ha admès que l’estel és ja "una nova icona de Barcelona".

En el torn de preguntes de la roda de premsa de presentació de les activitats nadalenques, Colau ha afirmat que "més enllà de les referències religioses, de la comunitat cristiana i de l'Església catòlica, és una nova icona de l'horitzó de la ciutat i és molt bonic que s'encengui amb motiu de les festes nadalenques”. A més, s’ha mostrat favorable que “pugui estar encesa durant les festes nadalenques”, en un moment que encara no ha quedat fixat del tot que l’estel es pugui encendre cada dia de l’any, com és voluntat de la Sagrada Família malgrat els temors expressats per alguns veïns que pugui constituir contaminació lumínica.

Per la seva banda, el primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, també present a la presentació dels actes nadalencs i que sí que va assistir a la inauguració de la nova torre, ha destacat que amb l'encesa de la il·luminació de la torre la Sagrada Família ha fet "una de les aportacions més rellevants" a la celebració de Nadal a Barcelona.

“Símbol de reactivació”

"Crec que va ser un primer símbol, més enllà de l'innegable contingut religiós, de reactivació, il·lusió, esperança i celebració compartida", ha assenyalat Collboni, que ha subratllat que és un acte que "ha fet l'Església, no nosaltres". En tot cas, per al tinent d'alcaldia la il·luminació de l'estrella de la Sagrada Família dona "llum i esperança en el futur de la ciutat i de la nostra societat".

ada colau ciutat nadal acn

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau / ACN

Collboni, que va assistir a la cerimònia de benedicció i encesa de l'estrella, ha destacat també l'esforç que va fer el Patronat de la Sagrada Família de reconeixement a través de la cultura popular, en el qual van participar moltes entitats del barri perquè la celebració no fos solament religiosa o de ciutat, sinó inserida en l'entorn.

Nou estel de Barcelona

De fet, des que ahir es va il·luminar la nova torre, en una encesa que el mateix cardenal arquebisbe, Joan Josep Omella, va titllar d’”impressionant”, que la imatge de l’estel i la seva llum blanca ha donat ja la volta al món, amb un important ressò en mitjans de comunicació d’arreu del món, com BBC News, que ha fet un recull d'imatges de la nova i “icònica” torre, tot remarcant que la Sagrada Família fa gairebé 140 anys que està en construcció. "Des d'aquesta nit, una nova estrella brilla a les altures de Barcelona", comença aquest mitjà britànic, explicant més detalls sobre l'estrella, "de 12 puntes i un pes de 5,5 tones", que es va instal·lar el 29 de novembre. A més, destaquen que s'espera que durant aquesta dècada s'acabin, per fi, les obres del temple, tot i els endarreriments provocats per la pandèmia. 

 

Imatge principal: El nou estel de la Sagrada Família ja marca el nou 'skyline' barceloní / Pau de la Calle