Aquest 8 de desembre de 2021 passarà a la centenària història de la Sagrada Família de Barcelona com el dia que es va il·luminar la Torre de la Mare de Déu, culminant així la segona més alta que tindrà, quan es finalitzi, el temple expiatori i arribant així a la fita de tenir la meitat de torres acabades. Instal·lada el passat 29 de novembre, la torre s’ha anat il·luminant a poc a poc, impulsada per un procés participatiu on, telemàticament, qualsevol ciutadà d’arreu del món ha pogut impulsar l’encesa de llums. Amb tot, la part de dalt, l’encesa de la part de dalt, un gegantí estel de dotze puntes, s’ha reservat per a fer-la coincidir amb el dia de la Immaculada Concepció, que commemora que la Mare de Déu va ser concebuda sense el pecat original. 

El cardenal arquebisbe, Joan Josep Omella ha estat el protagonista de l'encesa quan, després de la missa, ha sortit a l'exterior per beneir la torre amb les paraules "Que Déu beneeixi aquesta Torre de la Mare de Déu que il·luminarà per sempre Barcelona". Després d'uns moments de calculada tensió, s'ha encès el tronc central de la torre i finalment, l'estel que la corona. "És impressionant", s'ha sincerat el mateix Omella, que ha anunciat que "ara queda la torre de Jesucrist, tot arribarà", entre aplaudiments del públic assistent, milers de persones congregades al voltant de la basílica. La premsa internacional també s'ha fet ressò de la il·luminació de la Sagrada Família. 

  ambient sagrada familia inauguracio estel torre maria mare de deu - pau de la calle

Milers de persones s'han aplegat per veure l'encesa / Pau de la Calle

Just abans, el Papa Francesc, per mitjà d'un missatge enregistrat, ha fet una crida a "que cadascú de vosaltres faci que Barcelona sigui més habitable i acollidora per a tots". "Que aquest estel que brilla des d'avui ens il·lumini", ha desitjat el papa Francesc. 

138 metres d’alçada

Amb els seus 138 metres d’alçada, la Torre de la Mare de Déu està cridada a convertir-se en un nou símbol del temple i, per extensió, de la ciutat de Barcelona, ja que suposa un nou punt de referència de l’skyline de la capital catalana, encara més pel fet que estarà il·luminada, en principi, amb el mateix horari que les façanes, és a dir, de 18 h a 22 h en horari d’hivern —aquest dijous estarà encesa fins a mitjanit—.

familia sagrada estel

Detall de l'estel / Pau de la Calle

La seva llum blanca serà visible des de quilòmetres de distància, un fet que ha disparat les queixes per possible "contaminació lumínica". Aquesta torre està buida per dins, ja que la seva missió és la d’il·luminar amb llum natural l’altar major, i per això no serà visitable com ho són les altres vuit construïdes fins al moment.

 

Imatge principal: La Torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família ja està il·luminada / Pau de la Calle