L'Ajuntament de Barcelona ha presentat un paquet de mesures que inclou, entre d'altres coses, un nou carril bici al carrer Aragó. El consistori assegura en un comunicat que treballa per "transformar l’espai públic amb l’objectiu de convertir Barcelona en una ciutat més saludable, més humana i de distàncies curtes".

El carril bici del carrer Aragó, que estarà al tram entre l'avinguda Meridiana i el carrer Tarragona, serà unidireccional a la banda mar i substituirà en carril de circulació. El carril bici tindrà 4,8 quilòmetres que permetran travessar tot l'Eixample.

També s'habilitarà carril bici al passeig de la Zona Franca, entre la plaça Cerdà i Motors. Seran dos corredors unidireccionals que suposen una mica més d’un quilòmetre i mig per sentit (en total 3,2 quilòmetres nous).

carril bici carrer Aragó

Mapa facilitat per l'Ajuntament de Barcelona amb les novetats de cara a la mobilitat

La Covid provoca més desplaçaments en vehicle privat 

L’emergència sanitària de la Covid-19 ha provocat que durant l’estat d'alarma s’hagi registrat una mobilitat extraordinària i anòmala, amb reduccions que han arribat al -80% en el volum del trànsit privat i al -95% en els desplaçaments en transport públic. Amb les successives fases de la desescalada, els desplaçaments de la ciutadania s’han anat recuperant. No obstant, es continua mantenint el canvi en el repartiment modal registrat durant el període de confinament, amb més desplaçaments en vehicle privat que en transport públic, observant-se una recuperació més ràpida dels modes individuals motoritzats que dels col·lectius. 

Més espais per a vianants

A més de les ampliacions dels carril bici, el consistori vol fomentar els desplaçaments a peu i implementar mesures de millora al transport públic. S’habilitaran 2.850 m2 nous per a vianants a través de dues actuacions d’ampliació de voreres amb intervencions tàctiques. 

A la Ronda Universitat s'ampliaran les dues voreres i al carrer de Pelai s'ampliarà la vorera de la banda mar. 

Millores dels carril bus

L’Ajuntament farà 7 actuacions per millorar la xarxa de carrils bus de la ciutat i l’accés a estacions.

A l'avinguda Esplugues es crearà un nou carril bus d'entrada a la ciutat i a la Diagonal (Pius XII a Zona Universitària) es crearà un segon carril bus de sortida de la ciutat substituint un carril de circulació. També a la Diagonal (Francesc Macià a Aragó) s'ampliaran els carrils bus en tots dos sentits, insuficients ara en amplada, per garantir la correcta circulació dels autobusos i a la Gran Via (passeig de Gràcia - Marina) es crearà un segon carril bus al tronc central en direcció Besòs en coherència amb els dos carrils bus que precedeixen aquest tram des de la plaça d’Espanya fins al carrer de Balmes. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat