Albert Batlle, tinent d’alcalde i regidor de Seguretat de Barcelona, ha admès que és conscient "des de fa temps" que Barcelona té un problema d'inseguretat en zones d'oci nocturn. Batlle ha assegurat que el dispositiu de seguretat al Port Olímpic estava activat aquesta matinada quan ha tingut lloc un altre assalt, en aquest cas a una jove de 26 anys quan sortia d’una discoteca, que ha provocat la seva mort hores després.

En una roda de premsa ha donat explicacions pel nou incident mortal al moll de Gregal i ha lamentat que “no puguin posar un agent a la porta de tots els locals”. Batlle ha insistit en la voluntat de continuar treballant per erradicar la inseguretat a Barcelona, i ha apuntat que "el dispositiu extra de vigilància és indefinit".

Ara el cas d’aquesta matinada està en mans dels Mossos d’Esquadra, i Batlle ha informat que, coordinadament amb l'alcaldia, estan visionant les càmeres de seguretat “per veure si en podem treure alguna informació útil".

Batlle ha remarcat que el Port Olímpic "no es pot convertir en un punt de conflicte permanent” i que fets com aquest "malauradament" els remeten a la voluntat de fer una "revisió profunda" de l'activitat que té lloc en aquesta zona de la ciutat.

En aquest sentit el tinent d'alcalde ha reforçat la idea que la ciutat ha de buscar "un model d'oci nocturn diferent" al Port. Batlle ha explicat que l'Ajuntament revisarà les concessions vigents al Port quan aquestes finalitzin per impedir nous incidents violents.

Els fets han passat cap a les tres de la matinada. Una trucada al telèfon d'Emergències 112 ha donat l'avís. Als dos ferits —hi ha un altre ferit per arma blanca— els han traslladat a un centre hospitalari, on la noia ha mort.

Víctima d'un robatori

Batlle ha explicat que dues persones van robar el telèfon de la noia, que de seguida va alertar un vigilant de seguretat i que el vigilant es va dirigir cap als presumptes autors del robatori perquè li retornessin el mòbil.

Va ser quan va recuperar el telèfon, segons Batlle, que un dels presumptes assaltants va apunyalar primer al vigilant i després a la dona, provocant-li així la mort.

Colau, colpida per la mort

L’alcaldessa Ada Colau ha enviat el condol a la família de la víctima i s’ha mostrat “molt colpida”.

En un missatge a Twitter ha expressat la seva confiança que l’actuació policial “porti els responsables del crim a mans de la justícia”, i ha ofert la col·laboració de l’Ajuntament als Mossos en la investigació.