L'Ajuntament de Barcelona ha incrementat des de dimarts passat l'import màxim de les sancions per fer botellot, que han passat de 60 a 100 euros en el cas d'infraccions lleus, i a les quals s'han sumat les infraccions greus, que van dels 300 als 600 euros. Ho ha dit el tinent d'alcalde de Seguretat i Prevenció de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, en declaracions als periodistes aquest dilluns en les que ha explicat actuacions vinculades a la Taula ciutadana per una nit cívica i segura. Li ha acompanyat el cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, l'intendent gran Pedro Velázquez, que ha detallat que del 2 al 8 d'agost s'han interposat 747 denúncies per consum d'alcohol en la via pública, totes elles per infraccions lleus.

Les sancions lleus s'emmarquen en l'ordenança de convivència, que preveu una rebaixa de fins al 75% (25 euros) si es fa el pagament dins del període voluntari, i les sancions greus es realitzen a través de la llei de seguretat ciutadana, que preveu una rebaixa de fins al 50% en el mateix cas. Velázquez ha detallat que les sancions greus només s'apliquen en el supòsit que es molesti molt greument el veïnat o que a més es talli el trànsit d'una via utilitzada per circular o es realitzi una pertorbació molt greu de la circulació per als vianants. També ha dit que en comparació amb el juliol passat les trucades al 112 per molèsties de convivència relacionades amb concentració de persones en la via pública s'han reduït en un 27%. Ha afegit que fa una valoració "raonablement positiva" de com s'està desenvolupant l'estiu en matèria de seguretat i ha detallat que ara posen el focus en punts de la ciutat que encara són problemàtics, com el denominat 'triangle lúdic' del carrer Pere IV.

 

Voluntat dissuasiva

Batlle ha detallat que les sancions tenen voluntat dissuasiva, i ja que les declaracions s'han produït després de la reunió setmanal de seguiment del funcionament de tots els serveis municipals durant l'estiu, ha agregat que funcionen "amb normalitat", també en el cas de la seguretat i la prevenció. Preguntat per les punxades a dones en discoteques, Batlle ha explicat que és un tema "preocupant", que no els consta cap cas en què hi hagi hagut submissió química i que compten amb la col·laboració del sector del lleure nocturn per donar-los informació que serveixi per reconduir la situació.

 

Imatge principal: el tinent d'alcalde de Seguretat i Prevenció de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle; i el cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, l'intendent gran Pedro Velázquez / Europa Press