El plenari de l'ajuntament de Barcelona, celebrat aquest divendres, ha aprovat la proposta de tarifa plana fiscal impulsada pel grup de Junts per Catalunya (JxCat), que presideix Elsa Artadi. El nou sistema permetrà a la ciutadania pagar tots els impostos i taxes municipals en 10 mensualitats i sense interessos.

El sistema, segons ha destacat JxCat, beneficia els barcelonins en tant que és més transparent i permet pagaments dels tributs locals més còmodes. A la vegada, afavoreix la gestió del mateix Ajuntament "ja que millora la planificació dels ingressos i rebaixa càrrega administrativa".

Així, el ple insta el govern municipal a "implementar una tarifa plana (sistema de pagament per quotes de forma fraccionada mensualment i amb el mateix import per a cada quota) a la ciutadania en el cobrament d’impostos, taxes i preus periòdics, informant-los prèviament i personalment de la possibilitat, de l’import total dels tributs que correspon pagar a cada contribuent en el corrent exercici, i comparant-lo amb els pagaments dels exercicis anteriors.”

La proposició de JxCat ha comptat amb els vots favorables de tots els grups de l'oposició i l'abstenció del govern municipal dels comuns i el PSC. Segons Artadi, “implantar la tarifa plana fiscal és possible, ja només és qüestió de voluntat política”.

 

 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat