Malestar entre els grups polítics de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Eloi Badia, vicepresident i responsable d'Ecologia al govern metropolità, ha fet una sèrie de moviments per nomenar a dit un nou director de serveis del cicle de l'aigua, amb caràcter temporal. Badia promou per al càrrec un estret col·laborador seu, Lluís Basteiro.

Basteiro substituiria Joan Pinyol, a qui Badia va fer dimitir després que qüestionés un projecte seu molt personal, Barcelona Energia, la comercialitzadora pública d’energia elèctrica de l'ajuntament de Barcelona. Badia és, a la vegada, regidor d'Energia Climàtica i Transició Ecològica de l'equip de govern d'Ada Colau.

La polèmica a l'ÀMB ha sorgit perquè s'ha convocat un concurs per cobrir provisionalment la plaça, retribuïda amb 89.371,38 euros anuals, i s'hi han presentat diversos candidats que compleixen els requisits. Per això, s'ha nomenat un tribunal que, segons fonts de l'AMB, pot forçar finalment l'elecció de Basteiro. El procés, encara obert, es tancarà les properes setmanes.

 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat