Dos creuers de la companyia MSC Cruceros han atracat aquest dissabte al Port de Barcelona amb centenars de passatgers a bord per, aquesta tarda de dissabte, començar a fer la volta al món. Un viatge que ha de durar 17 setmanes i que ha de passar per 53 destinacions de 33 països. Aquest itinerari torna després de dos anys de pausa. Així, la companyia naviliera donarà el tret de sortida a la seva expedició més atrevida, batejada amb el nom de MSC World Cruise. Per acabar-ho de reblar, aquest cop, la sortida és doble, ja que la protagonitzaran el MSC Magnífica i el MSC Poesia.

Segons ha informat l'empresa de creuers en un comunicat, del conjunt de viatgers, 114 són catalans. 52 viatgen en el MSC Magnífica, que ja ha cobert aquesta ruta en altres ocasions, i 62 en el MSC Poesia, la nova embarcació que s'ha incorporat enguany.

Barcelona, l'últim port d'embarcament

El Port de Barcelona és l'últim port d'embarcament dels dos creuers, que ja han recollit passatgers a Civitavecchia i Gènova (Itàlia), el 4 i 5 de gener, respectivament, i a Marsella (França), el 6 de gener. La capital catalana serà també el port de desembarcament després dels quatre mesos de viatge. Escau esmentar que els dos vaixells se separaran a partir de Barcelona per iniciar recorreguts diferents, tot i que coincidiran en punts com Rio de Janeiro, Buenos Aires, Valparaíso, San Francisco, Tòquio i Dubái.

MSC Magnifica / Europa Press
Fotografia del creuer MSC Magnífica / Foto: Europa Press

Els passatgers de MSC Magnífica exploraran en 177 dies Amèrica del Sud, Oceà Pacífic Sud, Oceà Índic, i seguiran amb la seva navegació fins a arribar al Mar Aràbic, passant pel Mar Roig i tornant al Mediterrani travessant el canal de Suez. I els de MSC Poesia descobriran en 199 dies Amèrica Central, la Costa Oest d'EUA, viatjaran cap a Oceania per després pujar l'Oceà Pacífic amb destinació a les exòtiques costes de Japó i Xina, i tornant també al Mediterrani, pel Mar Roig i el Canal de Suez.

Una àmplia oferta culinària i d'entreteniment

Finalment, pel que fa a l'oferta d'entreteniment i culinària dels dos creuers, escau destacar el tallat de gel i el tast de xampany, així com conferències sobre temes especialitzats, més de 30 espectacles, classes de ball i d'idiomes. També està previst que xefs de renom embarquin en diferents ports del món per fer fruir amb els seus plats els passatgers. Entre ells, figuren el xef i restaurador brasiler, Allan Vila Espejo, el peruà James Berckemeyer, el japonès-americà, Roy Yamaguchi i Niklas Ekstedt, xef suec amb una estrella Michelin.



Imatge principal: Fotografia dels creuers MSC Grandiosa i MSC Magnífica navegant