Atenció als talls de la ronda Litoral els dies 16 i 17 de juliol. Serà aquest cap de setmana quan l'AMB portarà a terme tasques de pavimentació tant a la ronda Litoral com al pont de Can Peixauet. Concretament, el tram afectat comprendrà els punts quilomètrics 2+900 i 4+000 en sentit Llobregat. És en aquest tram on es faran tasques al ferm entre les 23.00 hores del dissabte i les 13.30 hores del diumenge. Llavors, les obres comportaran tot un seguit de talls i afectacions al trànsit. La mateixa AMB ha comunicat aquest dimarts que informarà "degudament els usuaris de les restriccions de circulació, així com dels itineraris alternatius que poden seguir". "Es recomana l'ús de vies alternatives mentre durin les restriccions", afegeix la nota de premsa.

Talls a la ronda Litoral els dies 16 i 17 de juliol / AMB
Talls a la ronda Litoral els dies 16 i 17 de juliol / AMB

A la ronda Litoral en sentit Llobregat hi haurà un tall de dos dels tres carrils disponibles de circulació entre les 23.00 hores del dia 16 de juliol i les 10.00 hores del dia 17 de juliol (entre els punts quilomètrics 2+900 i 4+000). Llavors, en aquesta fase quedaran tallades les incorporacions següents: la incorporació 27 des de Sant Adrià de Besòs sentit Llobregat i la incorporació de la C-31 a la B-10 en sentit Llobregat, que passarà de dos carrils a un sol carril de circulació. Respecte del pont de Can Peixauet, tindrà lloc un tall total dels dos sentits de circulació en aquest pont que connecta Santa Coloma de Gramenet i Barcelona sobre la ronda Litoral entre les 3.30 hores i les 13.30 hores del dia 17 de juliol. En aquesta fase quedarà tallada la sortida número 30 (Bon Pastor) de la ronda del Litoral, sentit Trinitat. Es preveuen els següents desviaments: la sortida número 19 de la B-20 en sentit Montgat, tant des de la ronda Litoral (B-10) com des de Barcelona en direcció Santa Coloma de Gramenet; i a través del passeig Salzereda fins al pont de Santa Coloma en sentit Barcelona.

Talls a la ronda Literal els dies 16 i 17 de juliol / AMB
Talls a la ronda Literal els dies 16 i 17 de juliol / AMB

L'AMB recorda que les rondes de Barcelona compten amb una longitud total de 36,2 quilòmetres i que són utilitzades diàriament per milers d'usuaris, alhora que són les vies d'alta capacitat amb la intensitat mitjana diària més alta de Catalunya (amb uns 276.500 vehicles al dia). "L'AMB vetlla pel manteniment i la conservació d'aquesta infraestructura amb l'objectiu que les rondes es trobin en unes condicions perfectes durant les 24 hores del dia i garanteixin una mobilitat segura per als conductors", ha afegit l'entitat.

Talls a la ronda Litoral els dies 16 i 17 de juliol / AMB
Talls a la ronda Litoral els dies 16 i 17 de juliol / AMB

Davant d'això, l'AMB ha destacat que és "imprescindible" fer periòdicament tasques de pavimentació, com les que es faran aquest cap de setmana a la ronda Litoral i al pont de Can Peixauet. "La conservació de les rondes comprèn la renovació d’asfalt, la neteja de les calçades en cas d’accident o incidència, la gestió de l’enllumenat, el manteniment dels 23 túnels i la inspecció del pont de Can Peixauet", precisa. En total, es tracta de 52 quilòmetres de carretera (8,5 quilòmetres dels quals corresponen a túnels). A més, l'AMB insisteix en el fet que aquesta anella viària la gestionen diferents organismes públics que treballen conjuntament en un marc de col·laboració interadministrativa, en què cadascun té tasques i funcions assignades. La titularitat de les rondes correspon al Ministeri de Foment, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs. Llavors, la gestió i els sistemes de control del trànsit corresponen a l’Ajuntament de Barcelona i al Servei Català de Trànsit, mentre que l’autoritat del trànsit és atribuïda a la Guàrdia Urbana de Barcelona i als Mossos d’Esquadra.