L’Ajuntament de Barcelona convocarà durant el primer trimestre del 2019, 1.343 places d’Oferta Pública d’Ocupació, la convocatòria més important que s’ha fet els últims 40 anys i que permetrà reforçar els serveis bàsics i essencials per a la ciutadania i consolidar la plantilla municipal reduint la temporalitat del personal municipal.

D’aquestes places, un total de 902 es convocaran durant aquest mes de gener amb la previsió que la primera prova es faci el mes d’abril. Entre aquestes places destaquen les de l’àmbit assistencial i atenció a les persones, un total de 212 places de treball social, educació social i psicologia; les 81 places d’arquitectes i enginyeria i les 300 d’auxiliar d’administració.

Reforç en educació

Durant el primer trimestre del 2019 també s’obrirà convocatòria de places destinades a reforçar els serveis bàsics per a la ciutadania, com ara l’educació. Es convocaran 121 places de mestres amb previsió que les proves comencin el mes de juny.

300 places d’agent de la Guàrdia Urbana

També s’obrirà la convocatòria de 300 places d’agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, la més gran feta mai al cos, i que permetran cobrir les jubilacions que es puguin produir després de l’entrada en vigor del decret estatal que avança als 59 anys l’edat de jubilació de les policies locals. Aquestes 300 places, també previstes al primer trimestre del 2019, se sumen a les 319 que ja s'han convocat en aquest mandat.

També, per reforçar l’estructura operativa, es convoquen 20 places de comandaments superiors, dues places d’intendent/a major, sis d’intendent/a i 12 places d’inspector/a.

Consolidació de la plantilla municipal

La convocatòria de les 1.343 places de l’Oferta Pública d’Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona s’ha acordat amb els sindicats que seuen a la Mesa General de Negociació, CCOO, UGT i Sapol, amb la voluntat de consolidar l’ocupació pública i reduir la temporalitat per millorar i reforçar els serveis bàsics i socials de la ciutat.

Aquestes convocatòries que es faran durant el primer trimestre del 2019 es fan en el marc del Pla de Recursos Humans 2016-2019 i permeten fer un pas definitiu per estabilitzar i consolidar la plantilla municipal, restituir les vacants de les jubilacions i altres motius de baixa, recuperar les funcions estratègiques que van ser externalitzades en anteriors mandats i recuperar la dotació de recursos humans en àmbits essencials per a la ciutadania.

Aquesta convocatòria també permetrà arribar a l’objectiu establert de reduir l’interinatge i temporalitat a l’administració per sota el 8% l’any 2021. Totes les convocatòries d’Oferta Pública d’Ocupació es podran consultar al web municipal en aquest enllaç.
 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat