L'Ajuntament de Barcelona ha decretat una suspensió de llicències de nova construcció i de plans urbanístics durant un any per preservar i protegir el patrimoni de la Vila de Gràcia i part dels barris de la Salut, Vallcarca, i Camp d'en Grassot i Gràcia Nova. 

El pla especial de preservació urbanística i protecció del patrimoni té l'objectiu de conservar la singularitat d'aquests àmbits, on des dels anys 60 s'ha produït una progressiva desaparició del teixit tradicional. 

mapa pla urbanístic districte gràcia   europa press

És per aquest motiu que el govern municipal creu necessari intervenir per estudiar les condicions de l'edificació per garantir el manteniment dels valors del teixit antic. I per definir unes intervencions que preservin el patrimoni construït característic d'aquests barris, fomentin i estimulin la rehabilitació i el manteniment, i finalment, evitin la substitució de les cases i construccions que hi ha actualment. 

En aquesta línia, l'Ajuntament ha iniciat els treballs per redactar el document urbanístic que contingui aquestes estratègies. Aquest document arriba un mes més tard que els veïns de Gràcia aturessin l'enderroc de dues cases centenàries del barri que són propietat d'una immobiliària. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat