Diverses desenes de veïns del barri de Gràcia, a Barcelona, s'han concentrat aquest matí a les finques dels números 15 i 17 del carrer Encarnació per intentar impedir l'enderroc de dues cases i la tala d'una alzina bicentenària existent en un dels solars, com pretén una promotora per construir pisos.

Diverses entitats veïnals com "Gràcia cap a on vas" o el "Sindicat d'Habitatge de Vallcarca" donen suport aquesta mobilització, que denuncia que l'ajuntament "hagi cedit a l'únic interès d'uns especuladors".

Els veïns demanen l'ajuntament que declari l'alzina com arbre protegit, catalogui les dues cases i no es permeti a la promotora seguir endavant amb els seus plans.

La tala, aturada

De moment, aquest matí el regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha informat que s'ha aturat la tala de l'arbre i s'ha instat als promotors a mantenir una reunió per paralitzar l'enderroc dels immobles.

La promotora ja ha talat alguns arbres que es trobaven en aquestes finques, com un pi, un cedre i una palmera centenaris, segons han mostrat els manifestants a través de les xarxes socials.

Trias demana que l'Ajuntament compri les cases

El president del grup municipal del PDeCAT i exalcalde, Xavier Trias, ha demanat que l'Ajuntament de Barcelona compri les centenàries casetes del carrer Encarnació, que aquest matí un centenar de veïns han impedit enderrocar.

Trias ha anunciat que el seu grup presentarà el prec formal al govern municipal de comprar aquestes finques del barri de Gràcia i les destini a equipaments de barri i espais verds.

L'exalcalde ha assegurat que l'ajuntament "pot fer aquesta operació", encara que els propietaris tinguin ja les llicències per enderrocar-les i construir 28 habitatges i que amb la compra municipal ja no s'hauria de talar l'alzina centenària que hi ha en un dels solars.