L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha incrementat el número d'assessors de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Segons assegura el digital Crónica Global, el creixement interanual que ha experimentat de mandat a mandat el número d'assessors de l'AMB és del 30%. En total hi ha 55 persones d'"assessorament especial" que cobren 52.075,80 euros.

El digital afirma que la plantilla de l'AMB presenta 55 places d'assessorament especial, 16 places de personal directiu i dos llocs de personal que corresponen a professionals que desmantellaran el Consell Comarcal del Barcelonès (CCB), que va aprovar la seva pròpia autodissolució el 2017 i que encara s'està tramitant. 

El citat mitjà recorda que durant la passada legislatura l'AMB presentava 42 assessors i que ara ja en són 55. Segons una portaveu de la institució, "el nomenament d'aquests professionals és lliure i no requereix concurrència pública".

Finalment, Crónica Global apunta que el procés de contractació de personal per l'AMB no sempre ha estat ben rebut pels ciutadans. Durant el mandat passat, l'Associació de Veïns de Pallejà va denunciar que l'AMB no complia la normativa vigent de transparència per no publicar el nomenament del personal eventual, sigui de confiança o d'assessorament, al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona o al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.