El president de Renfe, Pablo Vázquez, ha demanat disculpes als viatgers que aquest matí s'han vist afectats per les incidències al servei de Rodalies. En total unes 72.000 persones i 210 trens afectats, segons ha xifrat el mateix operador.

Vázquez ha recalcat que les causes han estat "alienes a Renfe" i ha assegurat que estan treballant des de primera hora per restablir la normalitat al servei. El pronòstic de Renfe és que a les 5 de la tarda tots els trens i estacions hagin tornat a la normalitat. Vázquez també ha demanat temps per "investigar les causes" de l'incident.

El president de Renfe ha assegurat que la prioritat de la reunió d'aquesta tarda amb el conseller Rull és millorar la coordinació amb la Generalitat. Vázquez ha assegurat, però, que és una reunió on es parla amb termes "tècnics", que no té "caràcter polític" i on s'analitzen totes les incidències per veure com es pot "millorar".

Rodalies Catalunya també demana disculpes

Per la seva banda, el responsable de Rodalies de Catalunya, Fèlix Martín, ha afirmat que "la prioritat d'Adif i Renfe és restablir el servei quan abans possible". Martín ha assegurat que ha demanat disculpes als viatgers per "no complir les expectatives de normalitat de Renfe, que avui no s'han complert".

A les 11 del matí, s’ha obert el túnel de Passeig de Gràcia, que permet que els trens arribin progressivament a l'Estació de França, Meridiana i Sant Andreu Comtal. El túnel de Plaça de Catalunya encara està afectat i es preveu que el servei no es restableixi fins la tarda.

Martín no ha volgut indicar quina ha estat la causa del foc que s'ha produït a una estació abandonada, situada entre Arc de Triomf i El Clot-Aragó, que depèn d'Adif. Ha indicat que seran els bombers els que en determinaran la causa i si és viable normalitzar la circulació de trens.

El responsable de Rodalies a Catalunya ha assegurat que el servei de manteniment d'Adif ha detectat "una sobresaturació de fum" entre les estacions d'Arc de Triomf i de El Clot-Aragó a la 1 de la matinada. Tot seguit, s'ha avisat els bombers. A les 5 de la matinada, han comprovat que els trens no podien circular pel centre de Barcelona i han procedit a avisar els usuaris a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials.

(Foto: Sergi Alcàzar)