Unes 400 persones, segons dades de la Guàrdia Urbana, s'han manifestat contra el racisme i el feixisme aquest dissabte al centre de Barcelona. La concentració estava organitzada per l'entitat Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) en el marc de la Jornada de l'ONU contra la Discriminació Racial que se celebra internacionalment. La manifestació, que ha començat poc abans de les 18:00 hores al Passeig de Gràcia a la confluència amb el carrer Provença, s'ha desenvolupat en un ambient festiu i s'hi han cridat consignes contra el racisme i l'extrema dreta.  Al crit antifeixista de "No passaran" i altres missatges com "Cap persona és il·legal", els manifestants han avançat pel passeig de Gràcia fins a arribar a prop de plaça de Catalunya. La marxa, anomenada de la solidaritat, forma part d'una protesta internacional promoguda per la xarxa de moviments World Against Racism and Fascism, amb protestes en altres ciutats del món.

Partits, sindicats i altres entitats de la societat catalana s'han sumat a la manifestació, així com la consellera d'Igualtat de la Generalitat, Tània Verge. 

Rebuig cap al racisme i el feixisme

L'entitat organitzadora de l'acte ha assenyalat que l'objectiu de l'acte és rebutjar "totes les formes de racisme i feixisme, en un dia global d'acció". En aquest sentit, ha destacat que moviments d'uns setze països han donat suport a la convocatòria, la qual cosa significa que centenars d'entitats s'hi han adherit. Per altra banda, la diputada d'ERC al Parlament, Najat Driouech, ha dit que el seu partit es manifesta "per plantar cara al racisme i a l'extrema dreta", i també per "reafirmar el seu compromís antifeixista, els discursos d'odi, homòfobs, racistes i masclistes que volen trencar la cohesió social del nostre país". Amb tot, ha recordat la proposta d'ERC de signar un compromís electoral per escrit de cara a les eleccions municipals de no pactar amb els partits de l'extrema dreta, mentre que la diputada d'ERC al Congrés, María Dantas, ha explicat que el seu grup "ha fet tot el possible per acabar amb les devolucions en calenta d'immigrants" que es contemplen "en la 'llei mordassa'". 

En relació amb l'extrema dreta i la moció de censura de Vox liderada pel controvertit Ramón Tamames, que se celebrarà la setmana vinent entre dimarts 21 i dijous 23, el diputat d'En Comú Podem al Congrés, Gerardo Pisarello, ha afirmat que "la moció de censura de Vox és un teatre per amagar que l'extrema dreta no té ni una sola política per millorar les condicions socials de la ciutadania". A més, ha apuntat que "el millor antídot és sortir al carrer, emprenent polítiques valentes i no normalitzar aquestes ideologies de l'odi".