Espectacular esllavissada de neu en un túnel als Pirineus. Un cotxe ha filmat el moment de la caiguda sense aturador de la neu que obstrueix a poc a poc la sortida del túnel de camí a Piau Englay a la zona de Moudang. Aquesta obstrucció va provocar un bloqueig des de les 16 hores a les 20:30 hores del vespre.

 

Piau Engaly és una estació d'esquí situada en el cor dels Pirineus, en el departament d'Hautes-Pyrénées, a la regió de Midi-Pyrénees, a França. Es troba prop de la frontera espanyola pel túnel de Bielsa. Les seves cotes ronden els 1.400 metres fins als 2.528 metres d'altitud.

pirineus túnel

 

La previsió del temps anunciava novetats importants per aquest cap de setmana. D'entrada, recomanem molta precaució perquè el risc d'allaus és molt fort, sobretot a la Vall d'Aran, nord del Pallars Sobirà, Alta Ribagorça i al Principat d'Andorra. Que ningú esquiï fora pistes en cap indret del Pirineu (tampoc a l'oriental) perquè la probabilitat d'allaus és molt gran. A tot això, continua nevant fort i (un altre perill) el vent presenta ratxes huracanades a moltes zones. A les muntanyes de Portbou, per exemple, hi ha hagut una ratxa màxima de 145 km/h. 

Previsió encertada

La previsió pel cap de setmana era fortes nevades als Pirineus. Dissabte es va preveure que al matí nevaria a la cara nord del Pirineu per damunt dels 1.000 o 1.200 metres. A la tarda la cota pujaria fins als 1.500 metres, però la nevada tendiria a desaparèixer. Dissabte, el vent del nord continuaria presentant ratxes fortes al Pirineu mentre anirà perdent força a la resta. Al Pirineu també perdria protagonisme a última hora del dia.

 

Imatge principal: Imatges de l'esllavissada