La relació entre el món de l’humor i la justícia no passa pel seu millor moment. En ple auge del debat sobre el cas Cassandra i els límits de l’humor, ha sortit a la llum la noticia que l’Associació per la Defensa del Valle de los Caídos ha denunciat al Gran Wyoming i Dani Mateo, i que l’Audiència Provincial de Madrid ha admès a tràmit la querella.

El motiu de la denúncia? Un sketch on els denunciats bromejaven sobre “les cinc coses que mai t’han explicat del Valle de los Caídos”.

Wyoming i Mateo són acusats de presumpte delicte contra els sentiments religiosos. La broma que ha tocat la fibra de l’associació franquista la trobem al final de la secció per part de l’humorista català, quan afirma que la creu del Valle és la més gran del món perquè Franco volia que es veiés de lluny ja que “ningú vol veure aquesta merda (la creu) d’a prop”.

L’audiència de Madrid ha admès la denúncia després del recurs de l’associació -el primer cop va ser rebutjada pel jutjat d’Instrucció n.4 d’Alcorcón-, on al·lega l’ús “d’expressions ofensives” i “greument despectives”.