El periodista Ramon Mateu ha mort, avui, a l'edat de 61 anys. Mateu va ser director del Grup d'Emissores de Catalunya Ràdio entre el 2009 i el 2012 i va assumir, provisionalment, la direcció general de la CCMA, el setembre del 2010. El maig del 2012 va ser nomenat director d'Estratègia i Marca de la CCMA, càrrec que va desenvolupar fins el febrer del 2015.

Nascut el 1958, també va ser director de RNE a Catalunya entre 1996 i el 1997, director de l'àrea de mitjans del Grup Planeta i subdirector de TVE Catalunya. Entre 2003 i 2010 va ser delegat del Grup Antena 3 a Catalunya.

Núria Llorach, vicepresidenta i presidenta en funcions de la CCMA, fet arribar el seu condol a la família i ha destacat que "Ramon Mateu va assumir la responsabilitat de liderar el Grup d'Emissores de Catalunya Ràdio en l'etapa més complexa de la crisi de finançament públic. La seva gestió va contribuir fermament a estabilitzar i superar aquella situació i, posteriorment com a director general corporatiu, va dirigir amb encert el primer grup de mitjans del país".

De la seva banda, el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha remarcat a través de Twitter que durant l'època de Mateu com a responsable de Catalunya Ràdio, l'emissora va rebre el premi Ondas per la cobertura de les nevades del 2010.

Mateu va arribar a Catalunya Ràdio el 2009. Fins aquell moment era delegat del Grup Antena3 a Catalunya i director general de Nous Projectes d'Uniprex, empresa d'Antena3 que gestiona les cadenes radiofòniques Onda Cero i Europa FM, a la qual es va incorporar l'any 2003 com a director general.

Abans havia ocupat la direcció de l'àrea de mitjans de Planeta i havia estat conseller delegat d'Unión Ibérica de Radio. Entre el 1997 i el 1998 va ser subdirector del Centre de Producció de TVE a Catalunya i entre el 1996 i el 1997, director de Ràdio Nacional d'Espanya a Catalunya.

Anteriorment havia estat director d'Informatius d'Onda Cero a Catalunya, gerent de l'Associació d'Emissores Municipals EMUC, director de Comunicació de l'Ajuntament de Tarragona i redactor a diverses emissores de ràdio. Mateu ha estat vicepresident de l'Associació Espanyola de Ràdio Comercial i secretari general de l'Associació Catalana de Ràdio Privada.