No s'està enjudiciant el Partit Popular i així ho feia constar el president del Tribunal, Ángel Hurtado, davant la forma de les preguntes de la defensa de l'extresorer del PP, Luis Bárcenas. Això, malgrat el revol que ha planejat sobre aquest partit, que només hi participa a títol lucratiu. Però el presumpte cap la trama Gürtel, Francisco Correa, ha aprofundit en la xacra mediàtica que per moments semblava d'amenaçar-li la investidura al president en funcions, Mariano Rajoy. Correa ha declarat que tenia via lliure per entrar a la seva seu, com si fos un membre de la direcció del partit, i a més, ho feia carregat de diners.

"No sols duia els diners a la seu del PP, sinó a casa seva [de Bárcenas], al carrer Príncipe de Vergara, també. Jo no passava per l'escàner de Génova, sinó que tenia una targeta especial com els membres de l'executiva i entrava pel pàrquing i això està enregistrat, es pot comprovar", ha sentenciat.

Correa responia d'aquesta manera a les preguntes de la seva defensa, Juan Carlos Navarro, amb l'objectiu de matisar i aclarir qüestions de les altres dues sessions del judici. La resta de qüestions dels lletrats han estat ignorades, com a conseqüència d'un canvi d'estratègia per part de l'acusat. És a dir, s'esperava que Correa només contestés les preguntes de l'acusació popular del Partit Socialista del País Valencià, però finalment no ho ha fet ni amb aquest i ha esdevingut un judici en el buit. L'acció, aconsellada pel seu advocat, ha deixat sorprès el Tribunal i a la resta d'acusacions.

Un dels moments de més tensió del judici ha sigut en relació amb Luis Bárcenas. El lletrat de Bárcenas, Francisco Maroto, volia demostrar que en la declaració de l'empresari hi havia "animadversió personal" cap a l'extresorer perquè sovint li deia "cabrón" quan parlava d'ell. "No és més cert que vostè s'ha inventat tota aquesta història per perjudicar Bárcenas i el PP?", deia Maroto sense resposta. Sí que l'ha respost més tard Correa, a petició del seu advocat. "No tinc cap mena d’animadversió a Bárcenas", ha assegurat el declarant, afirmant que això era en un "100%" així i per tant, no hi havia un prejudici personal.

Malgrat l'episodi d'entrar a Génova pel pàrquing, Correa s'ha cuidat d'allunyar les principals figures del PP de qualsevol implicació. Sobre Rajoy ja va negar que hagués participat en la trama. Sobre l'expresident espanyol, José Maria Aznar, ha rebutjat tenir-ne relació personal. "He treballat amb ell molts anys, però em mirava, em somreia i ja està", ha dit. Per tant, l'única vinculació que es coneix amb Aznar seria a través del seu gendre, Alejandro Agag, de qui va assegurar estar-ne al casament. Tampoc tenia "relació personal", amb l'exministre Francisco Álvarez-Cascos. "Jo no he sigut íntim amic de Paco Cascos, l'he vist un parell de cops i no he parlat de res amb ell", ha dit. 

La defensa de Bárcenas no s'ha conformat i ha demanat al tribunal que es citi a declarar als presidents d'ACS i OHL Florentino Pérez i Juan Miguel Villar Mir. També, a l'expresidenta de la CNMV i exministra de Medi Ambient Elvira Rodríguez; l'expresident balear i també responsable d'aquesta cartera Jaume Matas; i l'exministre de Foment, Rafael Arias Salgado. Aquests van ser assenyalats per Bárcenas en la darrera sessió. Però el Tribunal ha desestimat acceptar la seva presència, ja que en tot cas, ho haurien de fer si fossin imputats en la trama, com no ho estan pel moment. 

D'entre la resta, la majoria de defenses buscaven trobar contradiccions en les declaracions de l'acusat. Han intervingut la defensa del número 2 de Gürtel, Pablo Crespo, que exerceix l'advocat Miguel Durán–, la de Luis de Miguel –l'arquitecte financer de Gürtel– i que exerceix el mateix, i la de l'exadministradora de les empreses del grup Isabel Felisa Jordán. Correa no els ha contestat, com tampoc al PSPV, ni tampoc al PSOE de Madrid, l'Advocacia de l'Estat, a la Comunitat de Madrid, a l'Ajuntament de Madrid, com estava previst.

La majoria d'intervencions de Correa han pres un to superb, que ha causat els riures d'alguns advocats. "Jo tinc una memòria privilegiada i tot ho porto escrit al cap", ha dit en una de les ocasions. En una altra, el president del Tribunal l'ha hagut de tallar perquè responia a qüestions sobre les quals ningú l'havia interpel·lat. Això, després de mirar-se el judici de poc més de tres hores, en dues de les quals ha fet cas omís a les qüestions de les defenses participants.