Ara que el tema dels màsters i els doctorats està en boca de tots, dubtem de qualsevol cosa que tingui a veure amb la formació. Fixeu-vos. Fa uns dies sortien uns enregistraments on l'actual ministra de Justícia comentava que havia estat a Colòmbia participant en un curs de formació. I quin enrenou es va generar! Normal... és que... a la mínima saltem.

I llavors, per les declaracions que va fer la ministra, tots vam voler saber si era veritat que uns jutges i fiscals espanyols havien anat a Cartagena de Indias. Pels cursos, esclar! I volíem saber qui eren! És que ja no ens creiem res. I resulta que Dolores tenia raó. Van anar a un curs. Oi tant que hi van anar!

Durant aquell any hi va haver quatre cursos a Cartagena de Indias en què van participar jutges i fiscals espanyols. Però només un en què participés Dolores. Vaja! El Consell General del Poder Judicial diu que no li consta que la ministra participés en els cursos... Però sí. Sí que hi va ser. Ens estem apropant al que ella feia referència. El curs concret és aquest.

I els qui van participar en el curs al costat de l'ara ministra? Doncs aquí ho pots veure també! És públic. 

D'espanyols, concretament, hi van anar Antonio Narváez Rodríguez (fiscal de sala del Tribunal Suprem i magistrat del TC), Dolores Delgado García (la nostra actual ministra de Justícia), Emilio Llera Suárez-Barcena (és un fiscal espanyol, exconseller de Justícia i Interior de la Junta d'Andalusia), Luis Bardají Gómez (fiscal de penal en el Tribunal Suprem i ara fiscal emèrit del Suprem), Manuela Fernández Prado, Miguel García-Herraiz Roobaert Víctor Moreno Catena.

Ja veig que a Colòmbia donen més importància als cursos. Serà per alguna cosa, no creuen? 

I a Espanya ningú no en diu res.