Fa poc s'ha retirat Gerard Piqué. La notícia ens va agafar a tots per sorpresa, fins i tot al mateix Futbol Club Barcelona. El ja exjugador es va acomiadar del futbol en el partit contra l'Almeria i començarà una nova etapa professional en la qual, i no se n'amaga, aspira a la llarga a convertir-se en el president del club.

Piqué tenia una de les fitxes més altes de la plantilla blaugrana i deixa el club un any i mig abans del que tenia estipulat, ja que el seu contracte acabava el 30 de juny de l'any 2024, encara que hi havia una clàusula per la qual es rescindia el contracte en cas que no jugués el 35% dels minuts totals, cosa que fins al moment de la seva retirada no complia. Tot i que encara queden per definir els detalls de l'acord, la intenció del central és perdonar aquest any i mig que li quedava. Difícil de saber amb detall, però el jugador havia de percebre uns 25 milions d'euros nets entre fitxa, bonus per retirada i variables, amb la qual cosa el Barça s'estalviaria entre uns 45 i 50 milions d'euros.

Des del club s'espera poder invertir aquesta quantitat en el proper mercat de fitxatges, veurem si el Fair-play financer ho permet. Un dels noms que sona amb més força és el d'Íñigo Martínez, defensa central de l'Athletic Club de Bilbao i ex de la Reial Societat, que encara que el seu contracte acaba el 30 de juny de 2023, es podria avançar la seva arribada al Camp Nou a aquest pròxim mes de gener. 

Com ha dit Joan Laporta, "el que ha fet Piqué és d'un barcelonisme incontestable". Així doncs, podem afirmar que Piqué ha fet el seu últim favor al Barça. Gràcies, Gerard!