En el capítol 13 de la sèrie documental Pandèmia 2020 – Cròniques d'un canvi de vida ensenyem com els nostres protagonistes han dut a terme una activitat que, normalment, fa més aviat mandra i que durant el confinament segur que més d'un s'ha discutit per veure qui la feia: anar a fer la compra al supermercat.

Fer la compra; l’única activitat, exceptuant si es té gos, que es podia realitzar durant la quarantena. Parlem de supermercats però també del petit comerç local o els productors de proximitat i com totes les productes d’alimentació s’han adaptat a noves rutines.

En quina mena de llocs hem anat a comprar? Hem canviat els nostres hàbits? Segur que fer cua al carrer per entrar a comprar una dotzena d’ous serà una imatge que d’aquí uns anys, la veurem i ens en farem creus.

Pandèmia 2020 - Cròniques d'un canvi de vida és un projecte documental o en format dietari i en primera persona -que podreu veure al llarg de 15 dies- en què els protagonistes són testimonis directes de l'experiència de viure amb una epidèmia que ha afectat mig planeta. Expliquen directament a càmera, des de la intimitat, com han readaptat les seves rutines diàries durant el període d'estat d'alarma a Catalunya i com això ha repercutit en el seu benestar emocional.

Cada un dels protagonistes té un condicionant laboral, generacional, familiar o econòmic, però tots comparteixen un mateix aspecte: el confinament els ha canviat. Vivim junts la contracció de la malaltia, l'anunci d'aplicació d'un expedient de regulació temporal, la trucada que confirma el vol de tornada a casa, o com aprendre a viure en la solitud més estricta enmig d'una pandèmia.

Nuria Celia Alba 2