Aquesta setmana, el Comitè de Drets Humans ha donat a conèixer el seu dictamen sobre la denúncia presentada fa cinc anys pel president Puigdemont. El comitè determina que Espanya ha vulnerat els drets polítics de Puigdemont, i exigeix a l'Estat que faci públic el dictamen, donant-li difusió, així com que presenti informació respecte de les mesures que ha dut a terme per pal·liar els danys causats i, el que és més important, garantir que això no es torni a produir.

De tot això, cap telenotícies ni portada dels principals mitjans no se n'ha fet ressò. Una manera de fer que deixa constància del nivell de la llibertat de la premsa i del respecte envers la ciutadania espanyola, que hauria de conèixer el que està passant més enllà dels desitjos o opinions dels dirigents polítics.

Tampoc no s'ha fet difusió del rebuig de Suïssa davant de la petició de l'Audiència Nacional respecte al cas obert que investiga Tsunami Democràtic. Consideren des de Suïssa que, com que es tracta d'una qüestió d'índole política, no encaixa amb el seu ordenament jurídic, ja que allà no entenen aquests fets com a possible delicte de terrorisme. Una altra de les notícies que no veuràs en els principals mitjans espanyols.