Ja ha acabat la temporada futbolística, com sabem, el Barça ha fet un paper més que discret a totes les competicions en les quals ha participat. Segon a la Lliga, eliminat de Champions a la fase de grups i eliminat també de la Copa del Rey i l'Europa League. I què passa quan acaba la temporada? Doncs que els clubs han de renovar la plantilla i entrem en el conegut mercat de fitxatges. I en aquest mercat que entrem, el Barça ha de tenir molt en compte el fair play financer. Com l'afecta? Anem a veure-ho.

Recordem que el fair play financer va ser ideat per la UEFA l'any 2009 i és una llei que estableix que cap club pot gastar més dels seus ingressos. Aquest és el límit. A causa de les pèrdues de la temporada 20-21 el Barça té un límit negatiu. Tot i això, la Liga li permet fitxar, això sí, aplicant les regles de l'1/4 i 1/3. Quines són aquestes regles?

La regla de l'1/4 indica que el club només pot reinvertir una quarta part del rebut pel traspàs d'un jugador i el corresponent estalvi salarial d'aquest, sempre que aquest jugador cobri menys del 5% del total de salaris de la plantilla. És a dir, si es ven un jugador que cobra 1 milió d'euros de salari i es cobren 7 milions d'euros pel seu traspàs, el Barça podrà invertir en un nou fitxatge una quarta part de la quantitat total, és a dir, 2 milions d´euros. El mateix passa amb la regla d'1/3, però aquesta, afecta els jugadors que cobren més del 5% del total dels salaris de la plantilla. Una vegada comentat això, esperem que la directiva inverteixi amb cap i que el Barça arribi aviat als llocs que li corresponen.