La Generalitat informa al conjunt de la ciutadania sobre aquells temes i serveis que siguin d’interès i benefici general.

061 Cat Salut Respon

Quan tinguis un problema de salut, truca al 061 CatSalut Respon. Trucant a aquest telèfon un professional sanitari et podrà orientar sobre el teu problema, et donarà consell sobre què pots fer per trobar-te millor o t’indicarà quin és el centre on et pots adreçar per ser atès d’urgència, indicant-te quin és el més adequat per a la teva situació.

El 061 CatSalut Respon és com tenir un metge o una infermera sempre al teu costat, disponible les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. Si no et trobes bé i creus que has d’anar a urgències, abans de sortir de casa truca al 061 CatSalut Respon. En aquest telèfon t’indicaran quin és el centre més adequat per atendre’t i així et podràs estalviar desplaçaments innecessaris o temps d’espera.

 

012 Conducció i meteorologia

Les inclemències meteorològiques dificulten la circulació i augmenten el risc d'accidents. Es poden seguir els següents consells:

En cas de pluja, cal reduir la velocitat i augmentar la distància de seguretat.
En cas de boira, millor no avançar i utilitzar llums d'encreuament i antiboira.
En cas de neu o gel, cal conduir amb suavitat, no frenar bruscament i portar cadenes.
En cas de fort vent, cal vigilar en els avançaments de vehicles de gran dimensions i subjectar fortament el volant.

En tots els casos, cal extremar al màxim les precaucions.
Per saber més, consulteu el web sobre consells de conducció (http://www.gencat.cat/conducciosegura)

 

061 Prevenció d’infeccions

Al nostre entorn hi ha molts microorganismes, entre ells virus, que poden provocar-nos malalties molt comuns. Però el que molts cops no recordem, és que amb uns bons hàbits d’higiene podem aconseguir prevenir moltes infeccions.

És molt important que els adults ensenyem als més petits de casa agafar aquests bon hàbits i que els complim de forma molt estricta quan hi hagi alguna infecció vírica entre les persones del nostre voltant, ja que seguir aquests consells pot evitar-nos que ens contagiem o que contagiem a tercers si som nosaltres els que estem malalts.

La millor manera de fer salut és la prevenció. Prevenir malalties és a les mans de tots. 
Més informació a: canalsalut.gencat.cat

 

012 Protecció dels menors a Internet

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha iniciat una campanya per posar a disposició de les persones usuàries un conjunt d’eines i recursos per augmentar la protecció, especialment dels menors, davant els continguts perjudicials en l’àmbit d’internet.

El web del CAC presenta un nou apartat sobre internet que inclou recomanacions adreçades a les famílies, uns vídeos curts amb consells adreçats als menors, un conjunt de filtres de control parental per a internet i un sistema més àgil per presentar denúncies.

Truqueu al telèfon 012 o consulteu la web del CAC (www.cac.cat) per obtenir més informació.

INFORMACIÓ AL CIUTADÀ 012 informació de servei
Informació al ciutadà 012 informació de servei