La Generalitat informa al conjunt de la ciutadania sobre aquells temes i serveis que siguin d’interès i benefici general.

Gent activa, gent feliç!

La pràctica habitual d’activitat física és un factor protector contra nombroses malalties cròniques, i aporta molts beneficis a nivell físic, mental i emocional.

L’activitat física acumulada al llarg del dia i integrada en la rutina diària és, per tant, una eina de promoció de la salut i prevenció i control de les malalties.

Practicar activitat física de manera habitual també disminueix l’estrès, l’ansietat, la depressió i millora la salut mental en general.

El sedentarisme és una forma de vida on predomina la inactivitat física, és a dir, que no es compleixen les recomanacions que fa la OMS:

- Infants i adolescents: 60 minuts/ 7dies/ setmana

- Adults: 30 minuts/ 5dies/ setmana

Informa’t a esport.gentcat.cat/gentactiva o trucant al 012.

 

012 Tercera llengua:

El Govern, juntament amb les universitats impulsa el programa Parla3 amb l’objectiu que en 4 anys tots els graduats de nou accés tinguin el nivell B2.2 d’una tercera llengua (anglès, francès, alemany o italià). El programa inclou diverses modalitats d’ajuts econòmics per a l’obtenció del certificat del nivell B2.2. Així mateix, posa a disposició dels futurs graduats els instruments per formar-se i acreditar aquest nivell avançat d’anglès, francès, alemany o italià.

El programa Parla3 s’estructura en tres fases: avaluació (Avalua’t), formació (Forma’t) i acreditació (Acredita’t), a les quals s’acolliran els estudiants en funció del seu nivell en la tercera llengua escollida.

Més informació a http://futurambidiomes.gencat.cat/​

 

012 Top Manta:

Amb el lema “Digues no”, la Generalitat de Catalunya ha dut a terme la campanya informativa i de control de la venda il·legal al carrer. El Departament d’Empresa i Coneixement, mitjançant la Direcció General de Comerç i l’Agència Catalana del Consum, ha distribuït al llarg d’aquests mesos d’estiu tríptics i cartells informatius i ha emès un espot de televisió i una falca de ràdio per sensibilitzar els ciutadans sobre els efectes negatius que la venda il·legal produeix en el conjunt de l’economia catalana. La Llei de Promoció de l’Activitat Econòmica estableix la possibilitat de sancionar tant als venedors com als compradors d’aquests productes i serveis.

 

012 Protecció dels menors a Internet:

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha iniciat una campanya per posar a disposició de les persones usuàries un conjunt d’eines i recursos per augmentar la protecció, especialment dels menors, davant els continguts perjudicials en l’àmbit d’internet.

El web del CAC presenta un nou apartat sobre internet que inclou recomanacions adreçades a les famílies, uns vídeos curts amb consells adreçats als menors, un conjunt de filtres de control parental per a internet i un sistema més àgil per presentar denúncies.

Truqueu al telèfon 012 o consulteu la web del CAC (www.cac.cat) per obtenir més informació.

 

Consells muntanya:   

En els darrers anys els bombers han augmentat els rescats i les recerques de persones a la muntanya. Molts s'haurien pogut evitar tenint més respecte per la muntanya.

Per tal d'evitar els ensurts i els accidents a la muntanya, cal informar-se bé. Abans de sortir cal:

Informar-se de les condicions meteorològiques
- Planificar bé la durada i el recorregut de la zona amb mapes actualitzats
- Equipar-se adequadament segons la dificultat i hidratar-se sovint
- Anar acompanyats i informar algú de l'activitat

En cas d'accident, truqueu al 112, telèfon d'emergències.

Més informació: http://www.gencat.cat/seguretatmuntanya

 

 

INFORMACIÓ DE SERVEI 012 informació de servei
INFORMACIÓ AL CIUTADÀ 012 informació de servei