La Generalitat informa el conjunt de la ciutadania sobre aquells temes i serveis que siguin d’interès i benefici general.

Esport en la infància i l'adolescència

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana que els infants i adolescents practiquin com a mínim una hora al dia d’esport moderat.

El sedentarisme i l’obesitat tenen greus repercussions sobre la salut i cal incorporar l’hàbit de ser actius des de petits per convertir-se en adults saludables.
Amb l’esport no només guanyen en salut, també guanyen en valors com l’amistat, el respecte, l’esforç, el compromís...
Informa’t de l’oferta d’activitats.

A Catalunya tenim un sistema esportiu molt ric per complementar l’educació física escolar. 

Apunteu els vostres fills a fer esport: guanyaran en salut, guanyaran en valors!

 

Habitatge al teu costat

Per garantir el dret a l’habitatge, la Generalitat ofereix eines i recursos: potencia l’Ofideute per ajudar a les famílies amb problemes hipotecaris. Ofereix ajuts al pagament del lloguer i ajuts urgents en situacions inesperades per evitar la pèrdua de l’habitatge. I adjudica habitatges públics en lloguer social a persones amb dificultats per accedir-hi. A l’Agència de l’Habitatge de Catalunya o a l’Oficina d’Habitatge del teu municipi t’ajudaran a trobar la millor solució.

Troba més informació al web agenciahabitatge.gencat.cat o trucant al 012.

 

Atenció a les dones

L’Institut Català de les Dones, a través de cinc oficines d’informació a tot el territori (Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre), ofereix atenció personalitzada a les dones sobre els recursos i serveis que poden ajudar-les i que posen a la seva disposició la Generalitat de Catalunya juntament amb altres institucions i entitats especialitzades.

Les seus territorials de l'Institut Català de les Dones ofereixen informació sobre qualsevol matèria, com ara salut, treball, habitatge, serveis i recursos per a les dones. Des d'aquestes seus es facilita la informació o es deriva cap a les entitats i organismes que en són responsables. També s'ofereixen serveis d'atenció psicològica i assessorament jurídic. Les cites es concerten prèviament i per accedir al servei s'ha de trucar a l'oficina d'informació corresponent.

 

Consum de llet

La llet és un aliment saludable i d’alt valor nutritiu recomanable en totes les etapes de la vida. És la font alimentària de calci més aprofitable i ajuda a mantenir una adequada densitat òssia. També és un dels elements més complets i equilibrats perquè porta vitamines, proteïnes i minerals d’alt valor nutricional. I a més la llet és un aliment dels de tota la vida.

A Catalunya produïm una de les llets de més qualitat d’Europa.

Beu llet, beu salut.

INFORMACIÓ AL CIUTADÀ 012 informació de servei