Perilloses tempestes i pedregades a Catalunya amb nous canvis radicals de temps que estan a punt d'arribar i que ens afectaran de ple durant el tram final del mes de maig. La previsió del temps anuncia novetats importants per al proper cap de setmana i atenció al que podria passar molt aviat. Xavi Freixes t'explica tots els detalls de la predicció meteorològica en aquest vídeo on també veuràs imatges de les violentes precipitacions que afecten el país:

 

Fortes tempestes amb calamarsa i pedra

Aquest dimecres continuarà el temps inestable a moltes comarques amb xàfecs i tempestes, localment fortes i amb calamarsa o pedra, que també poden arribar a la costa de Barcelona, sobretot durant la primera meitat del dia. A la tarda els ruixats i les tronades se centraran a les comarques de Girona, Osona, Moianès, Lluçanès, Vallès Oriental, al nord de la comarca del Maresme i al Pirineu. Atenció perquè les tempestes poden ser molt fortes i deixar més de 30 litres per metre quadrat en només mitja hora. En canvi tindrem un dimecres assolellat a les comarques de Lleida i Tarragona amb algunes nuvolades que, en principi, no deixaran precipitació. Les temperatures no presentaran gaires canvis. Dijous al matí també farà sol a la majoria de comarques però tornaran a créixer nuvolades que, durant la tarda, deixaran ruixats i tronades irregulars, sobretot a les comarques del nord de Barcelona, Girona i al Pirineu. Temperatures màximes una mica més altes. El proper divendres els xàfecs i tempestes de tarda podrien arribar, també, a la Catalunya Central, comarques de Lleida i a les Terres de l'Ebre.

Nous canvis de temps a la vista!

El proper cap de setmana el panorama meteorològic serà molt diferent a tot Catalunya amb domini del sol i una forta pujada de les temperatures. Les màximes oscil·laran entre els 25 i els 30ºC a la majoria de pobles i ciutats. Diumenge i dilluns es podria arribar als 32 o 33ºC a les comarques de Ponent i a l'interior de les Terres de l'Ebre. Dissabte a la tarda no és impossible alguna gotellada aïllada al Pirineu Oriental. El proper dilluns a la tarda-nit es reactivaran les tempestes a tot el Pirineu i, puntualment, a l'oest del país. El temps es podria tornar a inestabilitzar a partir del dimarts, 28 de maig, i en dies posteriors. Alguns models meteorològics anuncien fortíssimes pluges i tempestes amb pedra per als dies 30 i 31 de maig. Lògicament això cau molt lluny i, per tant, ho anirem actualitzant en properes informacions a ElNacional.cat.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.