La tan esperada baixada de temperatura arriba el proper dilluns 15, però abans... encara queda fer un últim esprint i aguantar la calorada que ens ve a sobre aquest cap de setmana. Cap de setmana llarg, perquè a més, dilluns és festiu. Divendres, els termòmetres tornaran a pujar de valent. Per no variar, es tornaran a repetir alguns ruixats a punts de muntanya. Si planeges aprofitar aquest cap de setmana llarg, no et perdis la predicció meteorològica en el següent vídeo:

Quin temps farà el 15 d'agost? La previsió per al festiu de la Mare de Déu d'Agost

Els termòmetres s'elevaran fins a aquestes sufocants temperatures 

Una bossa d'aire fred va entrant a poc a poc per la Península, així que a partir de la setmana que ve la temperatura serà més baixa. Però aquesta entrada també té altres conseqüències: ens fa arribar vent de ponent al territori català. En altres paraules: porta aire reescalfat del centre de la Península. Per això, tant divendres com dissabte pujaran de nou les temperatures tant a punts de la costa com d'interior. De fet, la calor tornarà a ser sufocant i no només a partir del migdia: a primera hora els termòmetres es trobaran per sobre dels 20ºC a quasi tota Catalunya. Fins i tot, divendres es donaran mínimes per sobre dels 25ºC a punts de Barcelona i Girona, nits tòrrides i asfixiants. S'apropen dues nits de maldormir abans de poder descansar amb confort.

Temperatures mínimes per divendres 12 d'agost
Temperatures mínimes per divendres 12 d'agost / WINDY
Temperatures màximes per divendres 12 d'agost
Temperatures màximes per divendres 12 d'agost / WINDY

Dissabte serà una jornada tòrrida, però amb una mica de sort, l'arribada d'aquesta pertorbació portarà més núvols i alguns ruixats que evitarien que els termòmetres s'enfilessin amb tanta força. 

Sequera i tempestes: aquestes són les conseqüències

La manca d'aigua aquest any fa que el sòl estigui molt erosionat: tota la pluja que cau cada tarda a zones del Pirineu no troba quasi cap impediment per baixar amb molta força des de les capçaleres dels rius. Millora localment la sequera, tot i que encara falta molta aigua a tota Catalunya.


La sobtada i gran intensitat amb què avança l'aigua als rius i rieres, provoca situacions molt perilloses, com desbordaments i l'acumulació d'aigua a carreteres. La inundació de la C-26 al Berguedà provocava dificultats per circular als cotxes de la zona. 

Esdeveniments extrems a molts punts del planeta

Sense anar més lluny, la zona veïna als Pirineus aragonesos, on també s'han repetit tempestes dia rere dia, presenta aquest aspecte amb cascades que baixen sense filtre per les muntanyes del Parc Nacional d'Ordesa i Monte Perdido:

Encara més enllà, a l'altra punta del món, al Death Valley, les inundacions han sigut excepcionals. Ha plogut en 3h més de la meitat del que hauria de ploure en tot un any sencer. Les imatges són impactants. Esdeveniment extraordinari que ha deixat un desbordament amb aquest aspecte: