Després d'haver passat un estiu dels més calorosos des que es tenen registres, s'apropa l'esperat cap de setmana llarg de la Mare de Déu d'agost i sembla que vol arribar amb canvis. Si el vols aprofitar sense que et surtin imprevistos meteorològics, aquí tens un avanç del temps per al festiu del 15 d'agost que aquest any cau en dilluns. Actualitzem dia a dia la previsió del temps del festiu del 15 d'agost. Un petit espòiler: la situació canvia i per fi posem data final a aquesta calorada.

 

🌡️ Últim (i gran) pic de temperatura abans de la baixada: troba els llocs on plou més a Catalunya aquest agost

El festiu del 15 d'agost, continuarà fent tanta calor?


No. Finalment, els models meteorològics marquen canvis, tot i que la baixada de temperatura serà progressiva i dissabte l'episodi de calor arribarà al seu màxim. Els termòmetres encara pujaran a valors propers als 40 ºC al migdia a zones de la Depressió Central, com Lleida, Balaguer o Guissona. A les Terres de l'Ebre tampoc es podrà sortir a les hores centrals del dia: el mercuri assolirà els 41ºC a Móra d'Ebre o 38 ºC a Tortosa. Calor asfixiant a la Franja de Ponent, Noguera i al Pallars Jussà, mentre que a la costa el mar suavitzarà les temperatures, però amb una xafogor intensa, els valors poden superar els 30 ºC a la Costa Daurada i a la Costa Brava. Una banda d'inestabilitat creuarà Catalunya de sud a nord, deixant ruixats intensos al Massís dels Ports al migdia, i a Osona, el Ripollès i punts de la Selva i Girona a última hora.

previsio temps cap de setmana llarg 15 dagost
Previsio del temps pel cap de setmana llarg del 15 d'agostDiumenge, continuarà fent calor, tot i que els termòmetres començaran a baixar. Per fi, la sensació serà més agraïda el festiu 15 d'agost: al centre de Catalunya no passaran dels 34 ºC, mentre que a la costa els termòmetres es mantindran entre els 27 i els 29ºC. Encara dins del període de canícula, continuarà fent calor, però tot sembla indicar que les condicions per poder sortir a fer una escapada a l'aire lliure seran molt millors dilluns que durant el cap de setmana.

On es produiran ruixats el dilluns festiu d'agost?

Segons les prediccions, la situació meteorològica evoluciona i passem d'una situació de bloqueig, que ha permès que l'ambient s'escalfi, a l'apropament d'una pertorbació, que anirà desplaçant aquesta massa càlida. Dissabte començaran a aparèixer núvols, amb alguna boirina de bon matí al sud de la Costa Daurada. Els ruixats podrien arribar al migdia al sud de Catalunya, però a la tarda, es tornaran formaran tempestes a zones de muntanya que es podrien desplaçar fins a les zones de la Selva i el Gironès. Diumenge, més núvols a tot el territori, tot i que al matí no plourà. A la tarda començaran a créixer nuvolades que descarregaran ruixats entre la Garrotxa i l'Empordà. Dilluns 15 d'agost, més sol però a partir del migdia s'esperen noves tronades a zones de muntanya. Molta precaució, durant aquesta setmana han deixat pedra i calamarsa al Berguedà, Cerdanya i Solsonès, així que les millors hores per sortir d'excursió seran les primeres del dia!

⚠️ Recorda què no has de fer si et trobes amb una tempesta de llamps!
 

Pluja per dilluns 15 d'agost a les 18h / ECMWF
Pluja per dilluns 15 d'agost a les 18h / ECMWF