Novetats en la previsió del temps per al llarg cap de setmana de la Segona Pasqua. Atenció perquè tindrem sorpreses que arribaran de cop i sense avisar a molts pobles i ciutats del país. Quins dies plourà i cauran fortes tempestes a Catalunya? A quina hora podrem anar a la platja? Aquest dijous, 19 comarques catalanes estan en alerta per xàfecs i tempestes que poden deixar més de 20 litres per metre quadrat en només mitja hora i algunes pedregades. T'expliquem l'última hora de la predicció meteorològica per als propers dies i setmanes en aquest vídeo:

 

Alerta per aiguats en 19 comarques

Aquest dijous continuarà marcat per la inestabilitat però amb moltes estones de sol a tots els pobles i ciutats del país. Durant la primera meitat del dia cauran ja cauran alguns xàfecs, sobretot al sud del país. Atenció a partir del migdia i durant la tarda perquè reapareixeran els ruixats i les tempestes a les comarques de Barcelona, Girona i al Pirineu. Les precipitacions també arribaran a la Conca de Barberà, l'Alt Camp i el Baix Penedès i, de manera més aïllada, també poden arribar a l'oest del país. Les tronades seran localment fortes i poden anar acompanyades de calamarsa o pedra. El Servei Meteorològic de Catalunya alerta de xàfecs i tronades que poden deixar més de 20 litres per metre quadrat en només mitja hora en 19 comarques (el Meteocat encara no ha dibuixat la comarca del Lluçanès al seu mapa). Les temperatures no presentaran gaires canvis o baixaran lleugerament.

Mapa perill tempestes Catalunya Meteocat
Avís per xàfecs i tempestes que, aquest dijous, poden deixar més de 20 l/m2 en mitja hora en 19 comarques catalanes / Meteocat

Quin temps farà durant el pont de la Segona Pasqua?

Divendres al matí farà sol però, a la tarda, tornaran els xàfecs i les tronades a la Catalunya Central, comarques de Lleida, Terres de l'Ebre i al Pirineu. No esperem pluja a la costa de Barcelona ni a la Costa Brava. El cap de setmana (llarg per alguns catalans perquè el proper dilluns se celebra la Segona Pasqua) vindrà marcat per les estones de sol i, en general, no plourà. Només cauran gotellades de tarda al Pirineu i, puntualment, a l'interior de país. Les temperatures seran més altes i, per tant, la calor apretarà amb màximes de 30ºC al Pla de Lleida i a les Terres de l'Ebre. La setmana que ve arrencarà amb la mateixa situació però les pluges i les tempestes es podrien fer generals de cara al cap de setmana del 10 i 11 de juny. ElNacional.cat actualitzarà cada dia la previsió per temps per informar-vos de qualsevol novetat que presentin els mapes.