Quin temps farà pel pont de Tots Sants a Catalunya? Quins dies plourà? Quan baixaran les temperatures? Hem de preparar les jaquetes? La previsió del temps anuncia canvis per al llarg cap de setmana de la castanyada. Atenció perquè passarà de tot i més. Si voleu saber el temps que farà no us perdeu aquest vídeo:

 

Castanyada a la platja?

El temps continua marcat per les altíssimes temperatures per l'època de l'any amb màximes que han arribat als 31,7ºC a Balaguer i als 30,8ºC a Lleida, un autèntic disbarat tenint en compte que som a finals d'octubre. A la costa les temperatures es queden força més curtes amb valors que volten els 24 o 25ºC però l'aigua del mar continua estant molt calenta: 21ºC a la Costa Brava i 23ºC a moltes platges de les costes de Barcelona i Tarragona. Aquest llarg cap de setmana, per tant, a diferència del que és habitual per Tots Sants, segur que veurem moltes platges plenes de gent. La previsió del Servei Català de Trànsit és que sortiran 475.000 cotxes de Barcelona i l'àrea metropolitana entre aquest divendres al migdia i dissabte al matí. Donen per fet que la majoria es desplaçaran cap a la muntanya i a l'interior del país però, probablement, també tindrem més trànsit del previst a les carreteres de la costa. En qualsevol cas, segons Trànsit, les vies més conflictives seran la C-16, la C-17, la C-14, la C-55, l'N-145, la B-23 i la C-58. També adverteixen que, arran de l'alliberament dels peatges a l'autopista AP-7 i a la C-33, s'ha incrementant la mobilitat en aquestes vies i s'hi poden formar retencions.

Quins dies plourà durant el pont de Tots Sants?

Aquest divendres farà sol a tot Catalunya amb núvols prims que passaran desapercebuts. Capes de núvols baixos en punts costaners i algunes boires de matinada a l'interior. Les temperatures continuaran sent molt altes per l'època de l'any tot i que, en general, seran un grau i mig més baixes que dijous. Dissabte i diumenge també farà sol amb quatre núvols despistats i amb temperatures més pròpies de l'estiu que no pas de la tardor. Tot i això baixaran dos o tres graus a mesura que avanci el dissabte i de cara a diumenge. Dilluns, dia de la castanyada, arribarà un canvi de temps. A partir del migdia estarà ennuvolat a les comarques de Lleida, a les Terres de l'Ebre i al Pirineu on plourà durant la tarda. Al vespre o a la nit els ruixats també arribaran a les comarques de Barcelona i Girona. En general, seran xàfecs dispersos i poc importants però remullaran molts pobles i ciutats del país. Dimarts, dia de Tots Sants, tindrem el cel mig ennuvolat a tot Catalunya amb algun xàfec dispers preferentment a la zona del Pirineu. Temperatures força més baixes. Rescateu les jaquetes perquè entre dimarts i dimecres de la setmana que ve les temperatures seran 10 o 12ºC més baixes que les que tenim aquests dies. Constipats a la vista!

Forta baixada de les temperatures el dia de Tots Sants i el 2 de novembre GFS Wetterzentrale
Una forta baixada de les temperatures afectarà Catalunya a partir de Tots Sants / GFS Wetterzentrale