La previsió del temps per aquesta Segona Pasqua continua sent complicada: les tempestes no dona treva a Catalunya. Les tronades apareixeran cada dia d'aquest pont i tornaran a ser perilloses, perquè seran intenses i tornaran a descarregar calamarsades. Tant el Servei Meteorològic de Catalunya com l'Agència Estatal de Meteorologia no descansen i han tornat a activar avisos per la perillositat d'aquestes pluges que arriben, en molts casos, per sorpresa. Vols saber on plourà i a quina hora? La primera setmana de juny comença moguda, amb una borrasca a l'oest de la Península que pot fer trontollar el temps durant l'inici de mes. T'expliquem com es mourà aquesta nova pertorbació i a quina hora és millor quedar-se a casa al vídeo de la previsió del temps:

 

 

🔴 Temps violent a Catalunya: aiguats, pedregades i rieres desbordades

Tempestes, calamarsades, llamps i trons... però, a tot arreu? 

El pont de la Segona Pasqua té molt de moviment meteorològic. Hi ha previsió de tempestes de tarda tant per diumenge com per dilluns. Els dos dies seran molt semblants: els matins començaran amb molts núvols baixos, però tranquils i sense gaires complicacions. A la tarda, però, és quan s'embolica la troca: les tempestes petaran a molts punts del Pirineu i Prepirineu. 12 comarques catalanes es troben en avís per intensitat de pluja segons el Servei Meteorològic de Catalunya:

El Servei Meteorològic de Catalunya posa en avís per possibilitat de més 20 litres en mitja hora a les comarques del Pallars Jussà, la Noguera, l'Alt Urgell, el Solsonès, la Segarra, l'Anoia, el Bages, el Berguedà, el Ripollès, Osona i la Garrotxa / Servei Meteorològic de Catalunya
El Servei Meteorològic de Catalunya posa en avís a les comarques del Pallars Jussà, la Noguera, l'Alt Urgell, el Solsonès, la Segarra, l'Anoia, el Bages, el Berguedà, el Ripollès, Osona i la Garrotxa / Servei Meteorològic de Catalunya

🔴 Previsió del temps contundent: més pluja i tempestes. Com saber si cauran pedregades mirant els núvols?

Diumenge, començarà amb boirines a quasi tota Catalunya. A partir del migdia els cumulonimbus aniran creixent amb força i plourà amb ganes a Berga, Ribes de Freser i Torelló. Quan la tarda avanci, les tempestes més fortes i que podrien deixar calamarsades importants canviaran de localització: atenció, perquè podran afectar a llocs com Riba-roja d'Ebre, Ponts, Solsona i continuaran sent fortes entre Berga i Navàs. Dilluns serà molt semblant: després d'un matí sense sorpreses, tornaran a créixer els núvols de tempesta i els més preocupants seran els que afectin a partir del migdia a Àger, Solsona, Puigcerdà, Andorra i Vielha. A la resta de Catalunya, ni tan sols veuran caure una gota d'aigua.

Les últimes calamarsades han afectat zones com el Priorat, Lleida i el Solsonès / Twitter: @stjcerdanyola - Alt Berguedà
Les últimes calamarsades han afectat a zones com el Priorat, Lleida i el Solsonès / Twitter: @stjcerdanyola - Alt Berguedà

Sembla que a partir de dimarts la situació anirà millorant a Catalunya, però sense molta pressa, perquè encara sorgiran algunes tronades per Vielha i cauran algunes gotes a la meitat nord. Dimecres, anirà sortint el sol, per establir més tranquil·litat a partir de dijous. La temperatura seguirà a ulls clucs a les tempestes: els dies amb núvols i tronades, es mantindrà un ambient fresc. Serà a partir de dimecres quan tornarà a fer més calor: la suavitat tèrmica que ens ha acompanyat els últims dies anirà desapareixent i sobretot, al migdia, començarà a apretar el sol. Els termòmetres podrien tornar a marcar quasi 30 °C a Lleida, Manresa i Figueres a mitjan setmana, mentre que a Barcelona o Tarragona s'arribaran als 25 °C.

Com afecta Catalunya la nova borrasca de l'Atlàntic?

Mentre estan llegint aquestes línies, una borrasca està caminant des de l'interior de l'oceà Atlàntic en direcció a la Península. Es posarà just al costat de Portugal durant la Segona Pasqua:

Les zones en groc corresponen a zones de baixes pressions associades amb mal temps / WETTERZENTRALE
Les zones en groc corresponen a zones de baixes pressions associades amb mal temps / WETTERZENTRALE

Podria ser perillosa si s'endinsés més i toqués terra, però els models meteorològics preveuen que anirà perdent força i es desfarà el pròxim cap de setmana. A Catalunya, els efectes que arriben d'aquesta pertorbació semblen totalment contradictoris: arribarà més calor i tranquil·litat. Si no canvia el seu moviment, les pluges més fortes es quedaran a l'oest de la península Ibèrica, mentre a Catalunya es podrà gaudir d'uns dies més assolellats.

Malgrat això, no es pot cantar victòria contra el mal temps: es podrien tornar a despenjar dues zones de baixes pressions que lliscarien cap a les nostres latituds. Sembla que la primera quinzena d'aquest mes arriba amb ganes de llamps i trons.