Alerta per temps perillós a Catalunya amb aiguats, fortes tempestes, pedregades i rieres desbordades. Atenció a la previsió del temps pel cap de setmana de la Segona Pasqua, llarg per a alguns catalans. La inestabilitat ens afectarà, com a mínim, fins a mitjans de juny però també tindrem moltes hores de sol i temps de platja. Quan plourà i on cauran aiguats? Quins dies i a quines hores podrem anar a la platja? Els mapes del temps presenten novetats d'última hora que t'expliquem en aquest vídeo:

 

Matí assolellat, tarda amb patacs d'aigua

Aquest divendres farà sol durant la primera meitat del dia però, a partir de mig matí, tornaran a créixer nuvolades que deixaran ruixats i tempestes al Pirineu, al Prepirineu, a la Catalunya Central i, de manera més aïllada, a Ponent i en zones de muntanya de les comarques de Tarragona. Les temperatures seran més altes amb màximes de 27ºC a Lleida, 26ºC a Girona, 24ºC a la Seu d'Urgell i 23ºC a Barcelona i a Tarragona. Les tempestes seran localment molt fortes i, en alguns casos, aniran acompanyades de calamarsa o pedra. Atenció perquè, després d'un matí assolellat, durant la tarda i el vespre, els xàfecs i les tronades localment molt fortes podrien complicar l'operació sortida del cap de setmana de la Segona Pasqua en alguns trams de les carreteres i autopistes catalanes.

A quina hora i on plourà aquest cap de setmana?

El cap de setmana arrencarà amb sol però, dissabte a la tarda, reapareixeran els xàfecs i les tempestes a tot l'interior. No plourà a primera línia de mar on farà temps de platja tot i que, durant la tarda, s'observaran algunes nuvolades. Diumenge al matí també farà sol però, a partir del migdia, tornaran els ruixats i les tronades a l'interior. No seran tan freqüents com dissabte però les gotellades arribaran a diversos punts de la Catalunya Central, interior de Girona, comarques de Lleida, Terres de l'Ebre i, sobretot, al Pirineu. No plourà a la costa i farà més calor a tot Catalunya. El proper dilluns, dia de la Segona Pasqua, farà sol i calor amb màximes de 30ºC a l'interior. En general, no plourà. Només cauran ruixats aïllats durant la tarda al Pirineu i als ports de Tortosa-Beseit. Aquesta treva en la inestabilitat també s'allargarà de cara al proper dimarts amb sol i molta calor a tot Catalunya.

Ruixats i tempestes fins a mig juny

A mesura que avanci la propera setmana reapareixerà la inestabilitat durant les tardes i, per sort, haurem de tornar a obrir els paraigües a moltes comarques. Els ruixats i les tempestes guanyaran terreny de cara als propers dijous i divendres, 8 i 9 de juny, i sobretot durant el cap de setmana del 10 i 11 de juny amb patacs d'aigua a gran part de Catalunya. ElNacional.cat segueix molt de prop l'evolució dels mapes del temps per informar-vos puntualment de qualsevol novetat d'última hora.