La previsió del temps anuncia pluges en algunes comarques per al cap de setmana de la revetlla de Sant Joan a Catalunya. També farà sol a moltes zones però atenció perquè la inestabilitat no desapareixà del tot i tindrem unes quantes hores de cel tapat amb xàfecs, per exemple a la ciutat de Barcelona. On i quan plourà aquests dies? Xavi Freixes t'explica l'última hora de la predicció meteorològica en aquest vídeo:

 

Sant Joan amb xàfecs sorpresa

Aquest dissabte farà sol a gran part de Catalunya però ràpidament creixeran nuvolades al Pirineu que, durant la tarda, deixaran ruixats i tempestes, localment fortes. També pot caure alguna gotellada al nord de les comarques de Barcelona i a l'interior i sud de les de Girona. Les comarques que rebran més aigua seran la Garrotxa i el Ripollès on les tronades podrien deixar més de 20 o 25 litres per metre quadrat en només mitja hora. A la resta dominaran les estones de sol tot i que apareixeran intervals de núvols poc importants. Pujaran les temperatures i les màximes arribaran als 30 o 32ºC al Pla de Lleida i a l'interior de les Terres de l'Ebre. La nit de dissabte a diumenge plourà a les comarques de Girona i Barcelona. Atenció aquest diumenge al matí perquè tindrem el cel molt ennuvolat amb xàfecs al Barcelonès, Maresme, Baix Llobregat, Garraf, la Selva i en punts del Vallès i d'Osona. Diumenge l'ambient serà molt fresc durant tot el dia en aquestes zones amb màximes que a la ciutat de Barcelona no passaran dels 24ºC. A la tarda desapareixeran la majoria de les precipitacions però la inestabilitat no farà net del tot i continuaran caient gotellades aïllades al nord-est del país. En canvi, aquest diumenge, es presenta assolellat a les comarques de Lleida i a les Terres de l'Ebre amb temperatures una mica més baixes. La nit de la revetlla de Sant Joan, en general, no plourà però no podem descartar algun ruixat sorpresa a les comarques de Barcelona i Girona. El dia de Sant Joan farà sol a gran part de Catalunya però les nuvolades tornaran a créixer a les comarques de Barcelona i Girona amb xàfecs de curta durada que també podrien arribar a la ciutat de Barcelona. Farà sol a Ponent i al sud amb temperatures màximes una mica més altes.

Nova tongada de pluges i tempestes a tot Catalunya

El proper dimarts farà sol però, a última hora, augmentaran els intervals de núvols a l'oest i al sud del país, aperitiu del canvi de temps que ens afectarà els propers dimecres i dijous, 26 i 27 de juny, amb una nova tongada de pluges i tempestes a gran part de Catalunya. Les temperatures, a mitjans de la setmana que ve, baixaran transitòriament però tornaran a pujar de cara a divendres i al darrer cap de setmana del mes de juny que podria ser especialment càlid i xafogós a tots els pobles i ciutats. ElNacional.cat actualitza la previsió del temps cada dia, al voltant de les set de la tarda. Bon cap de setmana i bona revetlla de Sant Joan a tothom!


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.