El temps del cap de setmana de l'1 de maig ens farà parar bojos. Tindrem de tot! Bones estones de sol per anar a la platja, però també cauran tempestes i, fins i tot, pedregades. Les temperatures seran suaus però compte perquè, durant les estones de tempesta, l'ambient serà frescot i més d'un pot enganxar un bon refredat. També és un bon cap de setmana per sortir a buscar i collir espàrrecs abans no s'acabi la temporada. Recordeu el que diu la dita: 'Els espàrrecs a l'abril per a mi, al maig per a tu i al juny per ningú'. Si voleu saber en quines comarques i a quina hora plourà aquest cap de setmana, no us perdeu aquest vídeo:

 

Abans de concretar-vos el temps que farà aquest cap de setmana, us convidem a veure unes espectaculars imatges de la sortida de sol des de Sant Roc, a Calella de Palafrugell. No us perdeu aquest vídeo:

'Els espàrrecs a l'abril per a mi, al maig per a tu i al juny per ningú'

Aquest cap de setmana continua sent temporada d'espàrrecs i, per tant, una bona opció és sortir a buscar-ne a la muntanya (sempre evitant les estones d'inestabilitat per no prendre mal amb les tempestes). De fet, a Gavà, just aquest cap de setmana, s'hi celebra la 'Fira espàrrec'. Per sort, Gavà, és una de les zones on pràcticament no hi plourà en tot el cap de setmana. Sí que tindrem algunes nuvolades i no és impossible que arribi a caure algun xàfec de curta durada a última hora de dissabte.. Al Baix Llobregat, com a molt, hi cauran ruixats o tronades de curta durada i només dissabte cap al tard. Per tant, a Gavà, durant la majoria d'hores d'aquest cap de setmana, dominaran les estones de sol tot i la presència de nuvolades. No us perdeu aquest vídeo que ens arriba des de Gavà i on es veu perfectament com broten de la terra els espàrrecs blancs:

Cap de setmana d'ensurts!

Aquest dissabte al matí tindrem bones estones de sol a la majoria de comarques. Per tant, és un bon moment per anar a la platja i com més d'hora hi aneu, molt millor. A mesura que avanci el matí cada cop veurem més núvols i atenció perquè, a partir del migdia i durant la tarda-vespre, els ruixats i les tempestes seran les grans protagonistes a les comarques del nord de Barcelona, Girona i al Pirineu. Cap al tard, els xàfecs i les tronades també poden arribar al Vallès, Maresme, Barcelonès, Penedès, Garraf... però seran de caràcter més aïllat. Tampoc descartem algun ruixat sorpresa a la resta del país. La inestabilitat més acusada se centrarà a Osona, Berguedà, Vallès Oriental, Alt Maresme, comarques de Girona i Pirineu. Alerta perquè pot caure alguna pedregada.

Diumenge, més estones de sol a tot Catalunya

Diumenge el temps serà menys inestable, és a dir que les estones de sol seran més freqüents que no pas dissabte i a la majoria de comarques no hi plourà. Tot i això la inestabilitat no farà nét i també veurem créixer nuvolades que, durant la segona meitat del dia, deixaran ruixats i tempestes menys abundants que les de dissabte. Diumenge, les tronades se centraran al nord de les comarques de Barcelona, a Girona i al Pirineu. Insistim, però, que la inestabilitat serà molt més descafeïnada diumenge que la d'aquest dissabte. En general, les temperatures del cap de setmana es mantindran suaus però compte perquè, durant les estones de tempesta, refrescarà bastant. Per tant, encara es convenient tenir una jaqueta a prop (d'aquelles d'entretemps).

Molta atenció al temps que farà la setmana que ve perquè també serà notícia. De fet tindrem el típic panorama del mes de maig, allò que sempre s'ha dit: "al maig, cada dia un raig". No plourà durant tot el dia a tot Cataluya ni de bon tros. De fet, cada dia tindrem estones de sol però també tindrem nuvolades que acabaran deixant patacs d'aigua i fins i tot algunes pedregades. Per tant, la setmana que ve, tot i que tindrem bastantes estones de sol i hores sense pluja, sempre haurem de portar el paraigua a prop perquè, tard o d'hora, ens sorprendran les tronades. Tot plegat ho anirem seguint de prop des d'ElNacional.cat i us informarem puntualment de les novetats que puguin arribar. De moment, bon cap de setmana a tothom!