Quin temps farà durant aquest mes d'octubre a Catalunya? Fins quan continuaran les altes temperatures? Quin dia cauran xàfecs i tempestes? La previsió del temps anuncia canvis importants per als propers dies i setmanes. Atenció a les novetats que arribaran d'aquí a poques hores i al que finalment passarà el proper cap de setmana. Els mapes del temps a mig termini també anuncien canvis bruscos i sobtats que afectaran totes les comarques catalanes. Si voleu saber quan passarà tot això, no us perdeu la previsió del temps en aquest vídeo:

 

Canvi de temps el cap de setmana

Aquest dimecres es presenta assolellat a tot Catalunya excepte al Montsià, Baix Ebre, Baix Camp i al Tarragonès on hi haurà intervals de núvols poc importants. Boires matinals en planes i fondalades interiors i temperatures diürnes molt suaus tot i que seran un pèl més baixes. Les màximes oscil·laran entre els 24 i els 27ºC a la majoria de pobles i ciutats del país. A la tarda tindrem quatre núvols al Pirineu. Dijous es taparà el cel a moltes comarques de Tarragona amb plugims dispersos. Les precipitacions guanyaran intensitat i freqüència a partir de la tarda i de cara al vespre i a la nit. A la resta dominarà el sol amb temperatures una mica més baixes. Divendres també plourà a les comarques de Tarragona i, a última hora, també pot caure algun plugim a la costa de Barcelona. El cap de setmana es presenta molt insegur. Dissabte tindrem nuvolades a tot Catalunya i, a estones, cauran ruixats i tempestes irregulars i de curta durada. També tindrem estones de sol però l'aire fred de les capes altes de l'atmosfera farà que, de cop i volta, ens sorprenguin els xàfecs o tronades que ens obligaran a obrir els paraigües. Diumenge, tres quarts del mateix: en general tindrem estones de sol però les condicions continuaran sent òptimes a la inestabilitat i reapareixeran els ruixats i les tempestes sobretot a l'interior i a la meitat nord de Catalunya.

Previsió del temps a llarg termini

La setmana que ve podríem tenir noves tongades de ruixats i tempestes, sobretot els propers dimarts, 11 d'octubre, i de cara al divendres, dia 14. El cap de setmana del 15 i 16 d'octubre podríem tenir un temps més estable però amb temperatures clarament més baixes. Aquest descens tèrmic que arribarà a partir del divendres, dia 14, serà transitori ja que els mapes del temps a més llarg termini anuncien una nova pujada de les temperatures a partir del dilluns, dia 17. De moment no veiem gaires situacions de pluges i tempestes generals i fortes per aquest mes d'octubre i, en general, les temperatures seran clarament més altes de les normals per l'època de l'any. ElNacional.cat seguirà molt de prop l'evolució de la situació meteorològica i us informarà puntualment de qualsevol novetat.

Pluges a Catalunya divendres, 14 d'octubre del 2022 GFS Wetterzentrale
Les tempestes podrien visitar Catalunya el divendres, 14 d'octubre, amb una notable baixada de les temperatures / GFS Wetterzentrale