Arriba un altre fort canvi de temps a Catalunya amb pluges, fortes tempestes, nevades i fred polar. Atenció perquè els propers dies tindrem canvis sobtats de temps que ens faran parar bojos. Què passarà aquest cap de setmana? Quin temps farà durant el pont de la Puríssima? Quines estacions d'esquí obren aquest cap de setmana? Si voleu conèixer la resposta a aquestes i altres preguntes, no us perdeu la previsió del temps en aquest vídeo:

 

Quan obriran les estacions d'esquí?

Comença la temporada d'esquí al Pirineu català i andorrà. Baqueira-Beret obrirà aquest dissabte, 26 de novembre. També ho farà Tuixent-la Vansa i, a l'espera que s'acabi de confirmar, podria obrir portes Ordino Arcalís. A més, les nevades i el fred dels últims dies i la previsió del temps fan veure amb optimisme el pont de la Puríssima. De moment, aquest cap de setmana del 26 i 27 de novembre, ja podrem estrenar els esquís en algunes estacions.

Baqueira Beret estrena temporada d'esquí 26 novembre Foto @fans de neu
Baqueira-Beret estrena la temporada d'esquí 2022-23 aquest dissabte, 26 novembre / Foto: @fans_de_neu

Prepareu els paraigües i els abrics

Aquest dijous es presenta mig ennuvolat a tot Catalunya amb més estones de sol durant la primera meitat del dia. Repareixeran alguns bancs de boira en planes i fondalades interiors i les temperatures tornaran a baixar amb màximes de 16ºC a Lleida, 17ºC a Girona i 19ºC tant a Barcelona com a Tarragona. A la tarda cauran pluges dèbils i disperses a les comarques de Lleida i a les Terres de l'Ebre. Nevarà al Pirineu per damunt dels 1.600 metres. Ambient més frescot en general. Divendres arribarà un canvi de temps que ens obligarà a obrir els paraigües a les comarques de Barcelona i Girona on cauran pluges i tempestes que poden ser fortes. No descartem algunes pedregades. Nevarà al Pirineu. La cota rondarà els 1.200 a la cara nord i els 1.400 al Pirineu oriental. A la resta tindrem força núvols però només caurà alguna pluja dispersa. Boires matinals a l'interior. La tramuntana i el mestral guanyaran força a última hora del dia.

Quin temps farà aquest cap de setmana?

El cap de setmana farà sol a tot Catalunya excepte en planes i fondalades interiors on les boires seran més freqüents, espesses i persistents, sobretot de cara a diumenge. Les nits seran fredes amb mínimes d'entre zero i quatre graus a l'interior i de vuit o nou graus a la costa. En canvi, les temperatures diürnes pujaran i seran més suaus excepte a les comarques on hi hagi boira. Dissabte la tramuntana encara presentarà ratxes moderades al nord de la Costa Brava.

Ens pelarem de fred!

Dilluns arriba un altre canvi de temps amb núvols abundants, pluges i tempestes a qualsevol poble o ciutat. Les precipitacions seran més generals i continuades amb el pas de les hores, és a dir que plourà més a la tarda que no pas al matí. Les més fortes cauran a les comarques de Barcelona i Girona. Nevarà al Pirineu amb una cota de només 1.000 metres a la Val d'Aran, nord del Pallars, Alta Ribagorça i Principat d'Andorra i de 1.200 metres a la resta. Forta baixada de les temperatures que seran uns vuit graus més baixes. Al Pla de Lleida i a les comarques de Tarragona només esperem pluges dèbils i disperses. Vent fort a última hora del dia que accentuarà la sensació de fred. Dimarts, serà notícia el fred amb sol a la majoria de comarques amb vent moderat de gregal que mantindrà el mar alterat.

Lleida Foto Olga Freixes
El fred, la boira i algunes pluges dèbils arribaran a la ciutat de Lleida els propers dies / Foto: Olga Freixes

El temps del pont de la Puríssima

El pont de la Puríssima ens podria portar un temps molt inestable amb el pas de diverses borrasques que deixarien pluges i neu al Pirineu. A més, baixaran les temperatures. No plourà cada dia ja que també tindrem dies assolellats. Si tenim en compte el que indiquen els últims mapes del temps consultats, els dies més passats per aigua serien el dimarts, 6 de desembre, el dijous, dia 8, i el divendres, 9 de desembre. De tota manera, podrien arribar noves borrasques el cap de setmana del 10 i 11 de desembre. Cau lluny i, per tant, actualitzarem aquesta previsió en properes informacions a ElNacional.cat.